09.06.2012

Euro 2012 pokončal 80.000 psov

Že v preteklosti smo na našem portalu večkrat objavili novice in prizore mučenja ter ubijanja uličnih psov iz ukrajinskih mest. Tudi po mnogih mesecih, ko so prve fotografije teh prizorov zaokrožile po svetu, v Ukrajini niso prenehali z grozljivo prakso. Po nekaterih ocenah so v Ukrajini med samimi pripravami na Euro 2012, po nalogu državnih oblasti, pobili okoli 80.000 zapuščenih psov, med njimi pa je bilo tudi mnogo hišnih ljubljencev.

 

Pobijali so jih na najrazličnejše načine: od igel in strupa do streljanja in celo mobilnih krematorijev. Prav ti so lani močno razburili aktiviste za varstvo živali. "Peč smo dali na kolesa in zdaj lahko pokrijemo večja območja. Dobili smo veliko pomislekov, a ti so dosti manj pomembni od našega boja proti ugrizom potepuških psov in širjenjem okužb," je bil odločen Juri Basjuk, predstavnik mestnih oblasti v Lisičansku.

 

Novica je seveda obkrožila svet in med tem je že ogromno ljudi prispevalo "podpis" za spletno peticijo, v kateri so izražali resne pomisleke, da lahko država, ki izvaja taka kruta dejanja nad živimi bitji, gosti Euro 2012.

 

OGLED VIDEOPOSNETKA ODSVETUJEMO OBČUTLJIVIM:

 

Foto: EPA

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.