22.07.2012

Green Hill: Beagli niso (še) na voljo za posvojitev

Vse bolj se razpleta zgodba o podjetju Green Hill, ki te dni dobiva svoj epilog. Po tem, ko so zasegli prostore podjetja in ko so bila razkrita nekatera kazniva dejanja, ki naj bi jih v podjetju izvršili, mnoge ljubitelje živali zanima, kaj se bo zgodilo z več kot 2.500 psi, ki so ostali v kletkah.

 

Več kot tisoč prošenj in predlog za posvojitev je bilo te dni poslanih na elektronski naslov tožilstva v Bresci, navajajo v Italijanskem združenju za zaščito živali Aidaa. Mnogi si želijo, da bi tožilstvo pse predalo društvom ali organizacijam, ki skrbijo za zaščito živali oziroma, da jih čimprej odvzamejo vodstvu podjetja. V združenju so odprli elektronski naslov, ki je namenjen le beaglom Green Hilla, na katerem zbirajo ponudbe ljudi za posvojitve. Zavedajo se namreč, da nikakor ne smejo ostati nepripravljeni, v primeru, da bo tožilstvo pse predalo v posvojitev. Znašli bi se v situaciji, ko bi kar 2.700 psov naenkrat iskalo nove domove, zato bo spisek morebitnih novih skrbnikov po njihovem dobra rešitev.


Prav zato so tožilstvu v Bresci poslali pismo, v katerem navajajo, da izpolnjujejo vse organizacijske in pravne pogoje za izvajanje posvojitev psov. Združenje za zaščito živali vključuje naslednje organizacije: Chiliamacisegua, Enpa, Lav, Lega del Cane, Leidaa, Noi Animali, Oipa in Sos Levrieri, razpršenih po celotni Italiji.

 

Zbranih 138.014 podpisov v podporo za zaprtje podjetja Green Hill.


Aktivisti združeni v skupini "Fermiamo Green Hill – Ustavimo Green Hill" medtem poudarjajo, da je prav počakati, saj je preiskava še vedno v polnem teku. Tudi preiskovalni organ je odločil, da morajo psi ostati v lasti podjetja Green Hill in da noben pes za sedaj ne sme zapustiti prostorov podjetja. Prošnje o posvojitvah tako trenutno niso aktualne. Ob morebitni odločitvi, da se psi namenijo posvojitvam, bodo preučili vse možnosti in oblike oddaje psov. O tem bo obveščana tudi širša javnost - v sodelovanju z organizacijo, ki bo oddajo psov prevzela.

 

Plakati objavljeni na Facebook strani aktivistov ob njihovi zmagi.

 

Vsekakor pa tožilstvo razmišlja tudi o morebitni preselitvi vseh psov v različne organizacije za zaščito živali, vendar ostajajo glede teh možnosti zelo skrivnostni, saj je preiskava zelo kompleksna in logistično zahtevna.

 

V zadnjih dneh se je oglasilo tudi vodstvo podjetja Green Hill, ki tudi tokrat vse obtožbe zavrača. V sporočilu za javnost so zapisali, navajamo: "V prihodnjih dneh bomo vložili pritožbo nad zasegom našega podjetja, saj tožilstvo ni upoštevalo rezultatov mnogih preiskav, ki so potrdile zakonito delovanje naše vzreje psov. Ta preiskava se uporablja za pregon in uhajanje razdrobljenih ter neutemeljenih informacij. Določene so evropske normative za vzrejo psov namenjenih laboratorijskim raziskavam. Naša naloga je, da ta določila upoštevamo, ne pa da se ukvarjamo s provokacijami tistih, ki jih ignorirajo," so povedali v vodstvu.


Besedilo: Pes moj prijatelj


Vir in foto: Giornale di Brescia


Ostale novice v zgodbi Green Hill:

- Zasegli so podjetje Green Hill

- Črni posli podjetja Green Hill

- Protestniki rešili nekaj psov, ki so bili namenjeni laboratorijskim poskusom


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.