10.04.2013

Na obrobju Ljubljane s polavtomatsko pištolo umorili Mafka

Neznanec je natanko pred tednom dni na obrobju Ljubljane s polavtomatsko pištolo pokončal psa čuvaja, po imenu Mafko. Zgodilo se je pred delavnico CRC, ki je v lasti Brigite Perme in Tadeja Korošca.

 

Tadej in Brigita sta si pred leti priskrbela dva psa, Mafka sta posvojila v Zavetišču Horjul. Njegova preteklost v tistem času ni bila rožnata, že od otroštva je namreč nosil hude rane. "Bil je neverjetno ubogljiv in crkljiv, čisti sladkorček" je za Slovenske novice povedal Tadej. Mafko je s psičko Tajgo čez dan pred delavnico imel vedno družbo ljudi, ponoči pa sta delavnico varovala sama. "Res sta Mafko in Tajga kdaj čez dan ušla v vas. Se pa nikoli nihče ni pritožil, da bi eden od njiju storil kakšno škodo," dodaja.

 

"V četrtek so delavci prišli ob sedmih. Že takoj jim je pritegnilo pozornost, da jih je k vhodu prišla pozdraviti le Tajga, medtem ko je običajno prvi pritekel Mafko. Šli so pogledat zadaj za delavnico, ležal je v mlaki krvi, mrtev. Pol metra stran se je svetil naboj," dodaja Tadej. Ob mrtvem psičku so našli vse polno patronov iz 9-milimetrske pištole. Kot pišejo Slovenske novice, bodo policisti v preiskavo vključili tudi strokovnjaka za sodno veterino in za balistiko, da bi lahko iz nabojev in tulcev pobrali profil storilčevega DNK.

 

Motiv ustrelitve po Koroščevem mnenju ni mogla biti kraja, saj iz dvorišča in delavnice ni izginilo nič. Ne le Mafkova skrbnika, tudi njuni prijatelji, ki jih je uboj psička prizadel, so zbrali 1500 eurov. Kot nagrado jih bodo izplačali tistemu, ki bi s ključnimi informacijami pomagal izslediti storilca. Podatke lahko sporoči policiji ali na Tadejev telefon - 051 309 964.

 

Vir in foto: Slovenske novice

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.