24.04.2012

Zaradi krutega mučenja druga zaporna kazen pri nas

Anton Simonišek iz Dolenjega Leskovca pri Brestanici bo moral na tri mesečno prestajanje zaporne kazni, ker je tako kruto mučil sosedovega psa, da je umrl. Prvostopenjsko sodišče je junija lani Simoniška obsodilo na petmesečno pogojno kazen s preizkusno dobo dveh let. Tožilec se je na to obsodbo pritožil, višje sodišče pa je Simoniška po pritožbi obsodilo na zaporno kazen. Tožilec Reiner je zadovoljen: "Govorimo o trpljenju in pokončanju živega bitja in vsakršna drugačna kazen kot zaporna bi takšnim krutim storilcem poslala napačno sporočilo!"

 

Triletni Luka z mladim mešancem med zlatim prinašalcem in labradorcem


Spomnimo: 7. oktobra 2009 je pri Brestanici poginil leto in pol star pes Boni. Njegova smrt je odmevala po vsej državi, saj je bil žrtev mučenja, ki se je odvijala celo vpričo drugih ljudi. Na vlečno vrv je psa namreč privezal Anton Simonišek iz Dolenjega Leskovca pri Brestanici in vrv zapel na vlečno kljuko svojega avtomobila ter ga en kilometer vlekel po asfaltni cesti do lovskega doma, kjer ga je odvrgel v grmovje. Pes naj bi poginil, ker je izkrvavel iz tačk.

 

Foto: Slovenske novice

Vir: Delo

Preberite tudi: Prva zaporna kazen pri nas

OBVEZNO BRANJE: O MUČENJU ŽIVALI IN PRIJAVAH

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.