14.06.2016

Duhovnik predlagal evtanazijo psičke, ki je vsak dan spremljala mašo

Te dni je veliko medijske pozornosti prevzela zapuščena psička Adelaide, ki je samoiniciativno, vsak dan, obiskovala mašo v mestu Monte Horebe v Braziliji. Kosmatinko poznajo vsi tamkašnji meščani, z objavami njene zgodbe na svetovnen spletu, pa je postala prava zvezda. Nenazadnje pa jo imajo za svojo tudi vsi verniki, ki se v njeni družbi udeležijo verskega obreda.

 

Božja hiša naj bi bila namenjena vsem vernikom, vključujoč živalim, vendar očitno to ne velja za vse božje uslužbence. Veliko prahu je dvignil ravno tamkašnji duhovnik, ki ga je prisotnost Adelaide motila, tako zelo, da je predlagal njeno uspavanje, ker naj bi preveč smrdela. Prostovoljci v lokalnih zavetiščih so nad izjavo šokirani, saj je kosmatinka od vseh, saj ni bilo nikogar, ki bi jo posvojil oziroma si njeno oskrbo privoščil zaradi finančne stiske. Duhovnika je motilo tudi to, da je pod klopco ležeča psička, prevzela preveč pozornosti, saj naj verniki ne bi dovolj pozorno poslušali njegove pridige.

 

 

Ravno zato je še bolj sumljiv dogodek, ob katerem so našli poškododano psičko. Nekega dne se je namreč želela udeležiti maše, ko je ostala pred zaprtimi vrati. Neizporostno je jokala, kar je pritegnilo pozornost prisotnih. Pred vrati so našli ranjeno kosmatinko.

 

Pri veterinarju so potrdili, da je nekdo nanjo zlil vrelo vodo. Po neljubem dogodku so ostali duhovniki omogočili in sprožili postopek, da se psički najde nov dom. Na koncu jo je posvojila gospa, ki se je ponjo vozila več kot 10 ur, le zato, da bi jo rešila. Sedaj uživa v varnem okolju, morda pa k maši odide v kakšno drugo bolj prijazno cerkev.

Vir in foto: blog.pianetadonna.it


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.