Pogrešanega huskya v Laponiji našel spletni oglas

Zgodba s srečnim koncem se je zgodila italijanski državljanki Luisi Trojanis, ki se je preselila v mrzle kraje Švedske – Tänndalen (22 prebivalcev). Njen štiri leta star husky Ginger, se je izgubil v deželi ledu in snega, vendar ga je s pomočjo objave spletnega oglasa ponovno našla.

 V deželi nedotaknjene narave, kjer živijo mnogi medvedi in srnjadi, je zgodba iskanja huskyja spominjala na film iz leta 1943 z Liz Taylor v glavni vlogi – "Lessie, vrni se"! Luisa in Ginger sta nerazdružljivi par, prvič sta se ločila tistega jutra, ko je Luisa izvedela, da se je njen kuža izgubil v gozdovih tundre. Po petih letih življenja na severu Švedske, se je prvič odpravila po nujnih opravkih v rodno Italijo, Gingerja pa v skrb zaupala prijatelju. Zaupala mu je in vedela je, da bo Ginger ob njem pomirjen.

 

"Luisa, moram ti povedati nekaj grdega. Ginger je pobegnil in ne najdem ga več!" se danes spominja telefonskega klica in stavka, ki ji ga je sporočil prijatelj. Obupana Luisa ni izgubila upanja in korajže, čeprav je vedela, da bo iskanje njenega prijatelja v Laponiji, podobno iskanju "dlake v jajcu".

 

Najbolj jo je skrbelo, da njen prijatelj ne bi bil ranjen ali podhranjen oziroma, da ga ne bi kdo zamenjal za volka in ga ustrelil. Svojo zgodbo je objavila na Facebooku. Objavi je prisluhnilo veliko uporabnikov spletnega mesta in iskanje se je začelo zelo hitro odvijati. Prejela je veliko informacij, ponudili pa so ji celo helikopter, da bi psa lažje in hitreje našli. Po sedmih dneh je končno prišla prava informacija: Ginger bi naj bil opažen le 5 km od svojega domovanja, zasledoval naj bi skupino jelenov.


Luisa je nemudoma odšla na teren in presrečna ogotovila, da je opaženi pes res Ginger. Premražen in preutrujen se je svoje skrbnice najprej neizmerno razveselil, čeprav je takoj zatem za nekaj dni zavračal objemanja in nežnosti, ki so sicer bili njuna vsakdanja stalnica.


Zgodba je več dni v pričakovanju in napetosti vpletla celotno Laponijo, konec pa je skorajda pravljičen! O tej neverjetni zgodbi so poročali tudi mnogi televizijski mediji - novica dnevnika TG2.


Prevod: Pes moj prijatelj
Foto: Facebook Luisa Trojanis

 

Vabljeni tudi k branju:

- Lilly neverjetna zgodba, polna naključji, a s srečnim koncem

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.