Rešili psico, ki jo je lastnik pustil umreti na gori

V teh dneh se vije bitka za skrbništvo nemške ovčarke Missy, ki jo je planinec Scott Washburn našel na gori Bierstadt. Bila je tik pred smrtjo, osem dni je preživela brez vode in hrane, vsa krvava in zelo poškodovana. Odločil se je, da psičko reši gotove smrti.

 

Ob odkritju je imela preveč poškodovane tačke, da bi lahko hodila, zato je Scott s pomočjo spleta našel prostovoljce, ki so se odpravili Missy na pomoč. Psičko so nato našli tik pred snežnim viharjem po devetih urah iskanja in jo spravili v dolino.

 

Veterinar je ugotovil, da nima hujših zlomov. Njen lastnik Anthony Ortolani je povedal: "Vremenske razmere so me prisilile v odločitev, ki sem jo sprejel. Sam sem šel v dolino, da bi se rešil. Vsak dan sem preverjal, ali je Missy morebiti kdo vendarle našel in jo rešil."

 

Scott in njegova žena Amanda želita Missy sprejeti v svojo družino, saj menita, da se lastnik Anthony za svojo pasjo "prijateljico" ni dovolj potrudil: "Četudi je tisto, kar je povedal res, bi se lahko gospod Anthony vrnil na goro, kot sva se vrnila midva, da bi jo rešila" je povedal Scott. Primer v teh dneh preiskujejo policisti.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.