0
0,00 €

Dramatični apel iz zavetišča, 300 psov na orkanski burji in v snegu

Objavljeno: 06.01.2017

Največja mora in bojazen, ki se je izrazila že v intervjuju za naš portal, se je uresničila. Včeraj je bil v javnost poslan dramatični apel za pomoč, saj je ostra zima z orkanskimi udarci burje, sneženjem in temperaturami globoko pod lediščem zelo prizadela Žarkovico, zavetišče na hribu nad Dubrovnikom, kjer Sandra Sambrailo s pomočjo peščice prostovoljcev in ob nenehni ignoranci lokalne politike skrbi za okoli 300 zapuščenih psov. Zavetišče smo obiskali tudi mi in pred dobrim mesecem objavili ekskluzivni intervju - na voljo tukaj.

 

Njen klic na pomoč je na noge dvignil vso Hrvaško in rezultat je ena največjih akcij pomoči doslej. Na Žarkovico so tako začele iz vse Hrvaške prihajati odeje, posode za hrano, hrana za pse ... Ljudje iz bližnje okolice so priskočili na pomoč pri preseljevanju pasjih hišic, saj jih je bilo vse potrebno prestaviti tako, da niso bile na udaru vetra in snežnega meteža. Prav tako so morali utrditi in pričvrstiti kontejner, v katerem živi Sandra, saj se je zaradi težkih vremenskih razmer nevarno razmajal.

 

"Za nami je težka noč in veter nam je napravil ogromno škodo. Kljub temu sem navdušena nad ljudmi, ki so včeraj in danes prihajali na Žarkovico in nam nosili pomoč za pse iz vse Hrvaške," je povedala Sandra Sambrailo.

 

Anica Sambrailo, predsednica Društva za zaščito živali Dubrovnik pa dodaja: "Akcija pomoči za Žarkovico je združila Dubrovnik in vso regijo. Obe s Sandro sva v šoku, nisva si mislili, da bodo ljudje tako krasno reagirali. Od vsega je še najlepše to, da so ljudje začasno ponudili svoje domove za ostarele in bolne pse, dokler se vremenske razmere ne izboljšajo. Zgodila se je tudi ena povsem nepričakovana udomitev, dekle, ki je najprej ponudilo začasni dom najstarejšemu, 16 letnemu psu, se je odločilo, da mu ponudi stalni dom .."

 

Na pobudo prostovoljcev se je včeraj začela še akcija zbiranja sredstev za nakup rabljene kamp prikolice, ki bi Sandri Sambrailo nudila vsaj minimalne pogoje za dostojno življenje v azilu na Žarkovici, ki je njen dom, dan in noč, že vrsto let.

 

Že pred časom pa smo pomagali tudi Slovenci. Na pobudo Obalnega društva proti mučenju živali je stekla akcija pomoči zavetišču na Žarkovici, prav pred dobrim tednom pa je v zavetišče iz Slovenije krenil kombi poln raznih pripomočkov in hrane.

 

"Tudi v teh trenutkih želimo stati Žarkovici ob strani. Zima bo še dolga. Pse zelo zebe, ubogi so predvsem mladiči in starejši psi, prostovoljcem res ni lahko. V kratkem bo v Dubrovnik ponovno šel kombi, mi bi predvsem radi, da se na naš poziv javijo tisti, ki bi želeli pomagati z donacijami odej, pasjih ut, materiala, pa tudi hrane. Tukaj bi prosili, da se dobri ljudje osredotočijo na posebno hrano za starejše pse. Te namreč na Žarkovici nimajo," nam je povedala Andrea Bogataj Krivec iz Obalnega društva proti mučenju živali. Vsi, ki bi želeli Žarkovici kakorkoli pomagati, se lahko obrnete na Obalno društvo na mail naslov obalno.dpmz@gmail.com.

 

NE SPREGLEJ: VELIKI INTERVJU: Sandra Sambrailo, azil Žarkovica nad Dubrovnikom

ODGOVORNO DEJANJE, KI ZAHTEVA TEHTEN PREMISLEK!

  • Svojega pasjega prijatelja si izberite glede na svoje zmožnosti, navade in način življenja. Odločitev za skrbništvo psa je odgovorno dejanje, ki zahteva tehten premislek!

Zadnji oglasi

Oddajo se: Lajkin Kai potrebuje dom
"Glede Kaia in njegove posvojitve se je veliko govorilo, pa nič naredilo. V zavetišču napovedani obiski se niso zgodili, niti odjavljeni...
Oddajo se: Čudovita Ina čaka na odgovoren dom!
Psička Ina je približno 8-10 mesecev stara mešanka z ovčarjem. Gre za igrivo, aktivno, že sterilizirano psičko. Išče aktivne...
Oddajo se: Komu bo Aša ogrela srce?
Aša je res super psička, ki kar nima sreče in je še vedno v začasnem domu. Rešena je bila iz slabih razmer, vendar nikoli...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno