O nas

Pes moj prijatelj je vodilni medijski portal, namenjen skrbnikom in ljubiteljem psov v Sloveniji. Svojim bralcem in sledilcem je na voljo popolnoma brezplačno, vsi članki so prosto dostopni in za prebiranje ni potrebno sklepati nobenih naročnin.

Kot preprosta Facebook stran je nastal avgusta 2009, ko sta se ljubitelja živali odločila, da bi preko socialnih omrežij pomagala dom iskati živalim iz slovenskih zavetišč. Število sledilcev je bliskovito naraščalo, kmalu pa je Pes moj prijatelj postal mesto, kjer ljubitelji živali vsakodnevno izmenjujejo mnenja in izkušnje, dobijo nasvet veterinarja in nenazadnje najdejo svojega novega, štirinožnega najboljšega prijatelja. Logično nadaljevanje v obliki portala in večjih dobrodelnih akcij je prišlo šele nekaj let za tem.

Medijski portal, ki ga pravkar prebirate je postal mesto, kjer se prepletajo zabavne, ozaveščevalne in dobrodelne vsebine. Tukaj lahko vsak najde veliko koristnega branja, ob tem pa pomaga. Bodisi z donacijami društvom za zaščito živali, ki na tem mestu objavljajo različne pozive za pomoč, kakor s sodelovanjem v dobrodelnih akcijah v organizaciji portala Pes moj prijatelj, pa tudi s preprostim deljenjem ozaveščevalnih vsebin.

Na Facebook strani je danes že 140.000 sledilcev, stopnja odzivnosti in interakcij pa je med višjimi v vseslovenskem merilu. Vsak mesec portal Pes moj prijatelj obišče do 80.000 različnih ljudi.

Pes moj prijatelj je popolnoma brezplačni medijski portal ljubiteljev psov, to pa pomeni, da na tem mestu ne boste naleteli na zaklenjene članke, za katere bi morali karkoli plačati. Ves bogati arhiv vsebin je bralcem brezplačno na uporabo.

Delovanje in poslanstvo portala Pes moj prijatelj je nepristransko, saj je osnovni in edini namen delovati v dobrobit živali. Pes moj prijatelj je idejno zasnoval mnoge odmevne medijske akcije in je organizator mnogih večjih dobrodelnih akcij zbiranja hrane za slovenska društva in zavetišča. V sodelovanju z veterinarji je bil večkrat izveden tudi obširen ozaveščevalno-dobrodelni projekt, v okviru katerega je bilo letno omogočenih preko 500 cenejših sterilizacij in kastracij psov ter mačk. Odziv je bil velik predvsem v krajih, kjer je problematika brezdomnih živali najbolj prisotna. Tolikšno število izvedenih sterilizacij in kastracij tako pomeni, da bo negotove usode in nepotrebnega trpljenja v naslednjih letih rešenih veliko pasjih ali mačjih bitij v naši državi.

Pri medijskem portalu Pes moj prijatelj ves čas krepimo sodelovanja s slovenskimi veterinarji, sodelujemo pa tudi z mnogimi zavetišči in društvi za zaščito živali. Z veseljem se odzovemo prošnjam za pomoč s strani različnih aktivistov in ponosni smo, da nas mnogi poimenujejo kar "medijski pokrovitelj živali". Biti na strani tistih, ki si sami ne morejo pomagati, ki so pogosto zanemarjeni in mučeni, je že 13 let tudi naš osnovni cilj.

Medijski portal bo tudi v prihodnje odprt za sodelovanje s tistimi, ki skrbijo za dobrobit živali v Sloveniji, prav tako pa bomo vedno na voljo za pomoč pri iskanju novih domov za živali, ki še nimajo skrbnika. Dobrodošli!

V primeru, da imate za nas vprašanje, smo vam vedno na voljo preko elektronskega naslova info@pesmojprijatelj.si.Upravitelj portala:  
 

ADRIA-IMPEX d.o.o.

Ul. Majorja Lavriča 12

1000 LjubljanaSpletni portal je v razvidu medijev vpisan pod številko 2456.