Vsi najboljši pasji filmi na enem mestu!

Pred vami je izbor najbolj priljubljenih filmov, ki ste jih izbrali bralci našega portala. Skoraj vse filme iz seznama si lahko ogledate v spletnih videotekah, ki jih ponujajo slovenski operaterji, večina pa je večkrat na sporedu slovenskih TV programov ali tujih programov, ki imajo slovenske podnapise. Uživajte v ogledu! 

A DOG'S WAY HOME (BELLINE PASJE DOGODIVŠČINE)

Kot mladiček se je psička Bella znašla pri Lucasu, dečku, ki ji ponudi varen, dober dom. A ko se nekoč loči od ljubljenega lastnika, se Bella odpravi na 640 km dolgo pot nazaj domov. Med potjo po divjini Kolorada spozna kopico novih prijateljev ter v njihova srca prinese upanje, veselje in tolažbo. A DOG'S PURPOSE (PASJI SMISEL ŽIVLJENJA)

Film prikazuje zgodbo o psu, ki se po smrti vsakič znova znajde v drugem pasjem telesu in najde vedno nov smisel življenja, ko služi svojim lastnikom. V n-ti reinkarnaciji spet konča pri svojem prvotnem lastniku, ki v drugi pasmi, potem ko pes najde oguljeno rugby žogo, prepozna psa iz svoje mladosti. Film je posnet po istoimenski knjižni uspešnici W. Brucea Camerona ‘Dog‘s Purpose’ in letos dobiva svoje nadaljevanje. 

 


FEHÉR ISTEN (BELI BOG)

Film je dobitnik mnogih nagrad, posnet je bil leta 2014. 13-letna Lili je zelo navezana na psa Hagena, toda zaradi novega zakona o kaznovanju lastnikov psov mešancev, ga Lilijin oče nekega dne pusti v mestu. Hagen neumorno išče svojo lastnico, naposled pa se pridruži tropu potepuških psov. Kmalu pristane v rokah konjedercev, zaradi številnih zlorab pa se naposled upre in z drugimi psi pobegne ter zaneti upor proti okrutnim ljudem. Edina, ki lahko prepreči usodni spopad med ljudmi in psi, je mala Lili, ki še vedno ni pozabila svojega štirinožnega prijatelja. RED DOG (RDEČI PES)

Leto 2011 je na filmska platna prineslo en čudovit film, v katerem glavno vlogo igra pes, pravzaprav "rdeči pes" – Red Dog. Film je posnet po istoimenski knjigi in po resničnih dogodkih iz sedemdesetih let. Rdeči pes se potika po majhnih mestih Zahodne Avstralije v iskanju izgubljenega lastnika Johna, ki je izgubil življenje v prometni nesreči. Na svoji poti med ljudi prinaša srečo in združuje različne posameznike in lokalne skupnosti ... V filmu, ki je dobitnik mnogih pomembnih nagrad, boste videli nekaj žalostnih trenutkov, v nekaterih delih pa se boste lahko res iz srca nasmejali. Film je svoje nadaljevanje dobil leta 2016 (Red Dog – True Blue).   BELLE ET SÉBASTIEN (BELA IN SEBASTIJAN)

Trilogija o najpogumnejšem psu na svetu in vztrajnem dečku Sebastijanu – zadnji del ste si v kinematografih lahko ogledali lani. Film temelji na istoimenskem mladinskem romanu francoske avtorice Cecile Aubery. Ta je izšel leta 1965 in doživel tudi dve upodobitvi: v drugi polovici 60. let prejšnjega stoletja so po njem posneli TV-serijo, v osemdesetih letih pa še kultno japonsko risanko.  

 


ALL DOGS GO TO HEAVEN (VSI PSI GREDO V NEBESA)

Celovečerna risanka, ki jo obožujejo mnogi otroci, je dopolnila častitljivih 30 let. V njej nastopajo psi in prijazna Mery, ki brezupno išče svoje starše. S pomočjo svojih štirinožnih prijateljev jih seveda na koncu tudi najde, do takrat pa boste uživali v napeti zgodbi, polni ganljivih zapletov ter nevarnih in skrivnostnih situacij. Z nagajivimi, prebrisanimi, a vendar dobrosrčnimi junaki, se boste lahko sprehodili od nebes do podzemlja in skozi celotni film vas bo spremljalo obilo glasbe, ki vam bo še dolgo ostala v spominu. Svoje nadaljevanje je risanka sicer dobila leta 1996. SREČA NA VRVICI

Slovenski mladinski film, posnet leta 1977 po istoimenski knjigi Vitana Mala. Deček Matic z blokovskega naselja, ki ga ima mama sicer rada, a ima težave sama s seboj. Njegovo življenje se spremeni, ko ga povabijo k sodelovanju za glavno vlogo filma. Z njim naj bi igral Jakob - dresiran pes, ki pa se tako naveže na Matica, da dečku psa ob koncu snemanja kar podarijo. Tedaj pa se začnejo težave: razbita šipa, ugriz, lajanje, pritožbe sosedov... Matičeva mama pod vse večjim pritiskom odda oglas v časopis, da prodaja psa. Matic s prijatelji spretno organizira navidezni nakup psa, resne kupce pa z zvijačo odvrnejo proč.  HACHIKO, A DOG'S STORY (HACHIKO, ZGODBA O ZVESTEM PSU)

Kot priredba japonskega filma iz leta 1987, posnet 22 let kasneje po resnični zgodbi. V glavni vlogi Parker Wilson (igra ga Richard Gere), kot univerzitetni profesor, ki nekega dne najde zapuščenega psa in ga posvoji. Zelo se navežeta drug na drugega, tako zelo, da gospodarja pes, po imenu Hachiko spremlja vsak dan na železniško postajo in ga na istem mestu počaka tudi ob prihodu. Železniška postaja je bila stalna postojanka tudi po gospodarjevi smrti... kar 9 let je Hachiko čakal, da se bo od nekod vendarle prikazal, med tem časom pa se je dotaknil src vseh mimoidočih, ki potujejo čez mestni trg.  EIGHT BELOW (OSEM UJETIH)

Film so leta 2006 po resnični zgodbi posneli v kanadski Britanski Kolumbiji in na Grelandiji. Nepričakovana nesreča in nenaden prihod hladnega vremena prekineta antarktično odpravo pod vodstvom avanturističnega Jerryja (igra ga Paul Walker). Ker v reševalnem helikopterju ni dovolj prostora za njegove vlečne pse, jih je prisiljen pustiti v hladni pustinji, kjer morajo 6 mesecev kljubovati smrtonosnemu mrazu, lakoti, divjim sneženim metežem in krvoločnim plenilcem. Jerry je odločen, da bo našelsvoje prijatelje vendar mora počakati da se razmere umirijo. 

 MARLEY AND ME (MARLEY IN JAZ)

Komična drama je prišla na filmska platna v letu 2009, v glavnih vlogah pa sta se pojavila Owen Wilson in Jennifer Aniston. Na kratko o vsebini: po poroki se novinarja John in Jenny preselita na Florido, a zaradi tekmovalne narave dela pri konkurenčnih časopisih se njun zakon znajde v težavah. Da bi se priučila družinskega življenja, si omislita simpatičnega labradorca, a mladiček zraste v razgrajaško mrcino. Kljub temu John s pomočjo pasjih vragolij najde nov navdih za pisanje, štirinožni prijatelj pa mlademu paru na zabaven način pomaga prebroditi rojstvo otrok in številne druge življenjske preizkušnje, ki jih še čakajo.  BEETHOVEN

Beethoven je ameriška družinska komedija, posneta leta 1992, dobila je tudi nekaj nadaljevanj. Osrednjo vlogo ima bernardinec Beethoven, ki se zateče k družini, ki ga sicer sprejme medse, a kmalu se  kaj kmalu pričnejo težave. Razigrani Beethoven razmetava smeti, praska vrata, uničuje kovčke in spravlja ob živce mamo in očeta, ki se odločita, da mora Beethoven od hiše. Njuna otroka pa medtem že kujeta načrt, kako bosta psa naučila lepega vedenja. Peljeta ga v pasjo šolo, kjer pa ga nehote zamenjajo in tako nekega dne domov pripeljeta lepo vzgojenega bernardinca Michelangela… COURAGE OF LASSIE (LASSIE)

Knjižna uspešnica je bila prvič upodobljena v filmu že davnega leta 1943, takrat je v njem nastopila komaj 11-letna Elizabeth Taylor. Zgodba je dobila še nekaj filmskih različic in tudi televizijsko nadaljevanko, ki je bila posneta v skoraj 700 delih. Jedro zgodbe so načela, ki naj bi nas vodila skozi življenje. Lassie je škotska ovčarka, ki jo mora družina zaradi revščine prodati bogatemu vojvodi, Lassie pa vedno znova pobegne in se vrača domov. Tudi iz daljne Škotske, a ta pot je zanjo težavna in polna ovir.  101 DALMATIANS (101 DALMATINEC)

Družinska komedija iz leta 1996 je med ljubitelji psov povzročila pravo paniko. V ospredje postavlja dalmatinca Ponga in Perdita ter njuna lastnika Rogerja in Anito. Ko ju nekega dne obišče Anitina bivša delodajalka, se zagleda v njune mladiče in ker je obsedena s krznom in plašči se odloči, da bo iz ljubkih dalmatinčkov naredila prav poseben plašč. Svojima tatovoma naroči, da jih ukradeta. Seveda se Pongo in Perdita odločita, da svoje mladičke rešita iz krempljev hudobne čarovnice. 

 


TURNER & HOOCH (TURNER IN HOOCH)

Turner & Hooch je komedija, posneta leta 1989, v njem pa vlogo policista Scotta Turnerja igra Tom Hanks. Ta mora razvozlati umor prijatelja, katerega pes, francoski mastif po imenu Hooch, postane tudi edina priča zločina. Scott ga tako vzame k sebi, a s tem se njegovo življenje postavi na glavo. Hooch mu uniči dom, kariero pa tudi komaj začeto romanco. Hkrati pa je to začetek iskrenega in toplega prijateljstva … 

 

WHITE FANG (BELI OČNJAK)

Gre za film iz leta 1991, ki je tudi danes vreden ogleda. Posnet je bil po romanu Jacka Londona. Zgodba se dogaja na Aljaski, ko mladi Jack (igra ga Ethan Hawke) pripotuje na območje reke Yukon, kjer naj bi prevzel rudnik svojega umrlega očeta. Kmalu postane tarča roparjev, zgodi pa se tudi napad velikega medveda. Na pomoč tako priskoči beli očnjak, ki z Jackom kmalu sklene trdno prijateljstvo … 

  

BENJI

Benji je bil v središču štirih filmov in nekaj televizijskih serij od leta 1974 do 2000. Gre za majhnega in ljubeznivega psa mešanca, z nenavadno sposobnostjo, da se znajde na pravem mestu, ob pravem času. Psa rešijo iz pasjega zavetišča, nato pa postane junak dneva, saj pomaga najti dva ugrabljena otroka. Tudi mnogim drugim ljudem pomagal pri reševanju raznih problemov. Zadnji film so sicer posneli leta 2018, predvajali pa na Netflixu.  

 


MUST LOVE DOGS (RAD MORA IMETI PSE)

Romantična komedija je bila prvič predvajana v letu 2005, v njej pa v glavni vlogi tridesetletna vzgojiteljica Sarah, ki je že osem mesecev ločena, kar je za njeno družino veliko predolgo. Ker ji želijo samo dobro, vložijo ves svoj trud v to, da bi jo že enkrat potisnili med ljudi, med drugim pa na "internetne zmenkarije"  v njenem imenu napišejo "Pohotna, čutna, zapeljiva in zabavna. Ločena belka išče posebnega moškega za preživljanje skupnih zvezdnatih večerov. Rad mora imeti pse.". Po nizu komično neuspešnih zmenkih Sarah naleti na človeka, ki bi utegnil biti to, kar si želi - spozna čudnega, toda zanimivega graditelja čolnov Jaka ... 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.