11.07.2013

VIDEO: Obiskali smo pasji plaži Šilo in Crikvenica

V torek se je del ekipe spletnega portala Pes moj prijatelj odpravil na obisk na sosednjo Hrvaško. Obiskali smo dve znani pasji plaži in za vas dogajanje tudi video dokumentirali.

 

 

Že pred začetkom poletja smo na portalu objavili nekaj nasvetov, s katerimi velja biti seznanjen pred odhodom na dopust k našim južnim sosedom (KLIK), prav tako pa smo objavili najdaljši seznam psom prijaznih plaž (KLIK).

 

Najprej smo obiskali vasico Šilo, ki je locirana na samem začetku Otoka Krka. Vasica leži nasproti celinske Crikvenice (ki je bila naša druga postaja), v zalivu Stipanj, poznanem po neokrnjeni naravi, čistem morju in lepih plažah, ki so z dolgim rtom zaščitene pred vzhodnimi in južnimi vetrovi.

 

PASJA PLAŽA ŠILO

 

Šilo je kraj, primeren za družine, ki lahko obiščejo tudi bližnje soline ter se okopajo v zdravilnem blatu. Na njegovem obrobju, slab kilometer od samega centra, se nahaja tudi pasja plaža.

 

Avtomobil brez težav parkiramo ob makadamski cesti, tabla pa nakazuje, da smo na pravi lokaciji. 200 metrov hoje je bilo potrebne, da smo prispeli do zalivčka, kjer nas je pričakalo približno 10 pasjih kopalcev, v družbi skrbnikov. Plaža je ustrezno označena in ima koš z vrečkami za iztrebke. Za senco so poskrbeli kar skrbniki sami in s seboj na plažo prinesli majhne šotorčke. Pitne vode in tušev tukaj nismo našli. Morje je bilo kristalno čisto, pri dostopu v vodo ni ovir, kosmatinčki pa so v kopanju neverjetno uživali. Tudi okolica je čudovita, okoliške potke pa kar vabijo h kratkim sprehodom.

 

Če se boste odločili za obisk pasje plaže v kraju Šilo vam toplo svetujemo, da ne pozabite na vodo, hladilno torbo, skledo in na senčnik. Mi vam lahko zagotovimo, da boste na tej plaži v družbi svojega pasjega prijatelja zelo uživali, saj je plaža odmaknjena od "centra" ostalega dogajanja.

 

PASJA PLAŽA V CRIKVENICI

 

Čez most se odpravimo spet na celino in se odpravimo proti Crikvenici. Tam se nahaja najbolj urejena plaža na hrvaškem Jadranu, pišejo mediji v teh dneh (KLIK). In seveda, mi bomo to preverili. Po slabih 30 minutah vožnje prispemo v Crikvenico. Pod cerkvijo, na področju, ki ga imenujejo "Kaštel" že od daleč naletimo na veliko plapolajočo zastavo, ki potrjuje, da smo na cilju.

 

Parkiramo tik ob marini in za uro postanka odštejemo 4 kune (pribl. 0,70€). Sprehodimo se mimo nabito polne plaže, na kateri kosmatinci niso dobrodošli, a kaj kmalu nas pasji lajež sprejme na majhni plažici, na kateri so postavljeni fiksni šotorčki s podobami pokroviteljev. Na vroč poletni torek je na plaži "razgrajalo" pet kosmatincev v družbi skrbnikov. Morje odlično, dostop v vodo prav tako, senca zagotovljena z že omenjenimi fiksnimi šotorčki, skleda s hladno vodo pripravljena, pasji tuš tudi. Nikomur nič ne manjka. V okolici plaže je večja travnata površina, kjer se lahko psi brez skrbi podijo in igrajo, postavljenih pa je tudi kar nekaj klopc za sedenje.

 

Opazimo, da je bilo pred kratkim zasajenih tudi približno 15 malih borovcev, ki bodo s časoma nudili naravno senco. Odlično, to je to! Pasja plaža v Crikvenici je odličen kraj za dopustniško sprostitev v družbi štirinožnega prijatelja!

 

Povezane vsebine:

 

FOTO: Pasja plaža v Izoli še naprej brez sence in z nevarnim terenom

Dog Welcome - plaže

Na Hrvaškem ponosno odpirajo pasje plaže

Pasje dopustovanje na Hrvaškem: na kaj biti pozorni?

Dog Welcome - izkušnje bralcev

Dog Welcome - hoteli in apartmaji

Dog Welcome - kampi

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.