26.05.2012

Bo Zavetišče Turk uspavalo pse? Gre za verižno in neresnično sporočilo!

V zadnjih dneh se po spletnih forumih in prek elektronske pošte ponovno širi pismo, v katerem neznani pošiljatelj sporoča, da imajo v Zavetišču Turk hude težave. Tako bi naj pse, ki niso dobili novih skrbnikov po 30 dneh bivanja v zavetišču uspavali.

 

Izvleček vsebine pisma:


"Dejstvo je, da je 30 kužkov preveč in bodo (vse po zakonu!) uspavali... Iščejo se začasni oskrbniki, ki bi bili pripravljeni vzeti v oskrbo kakšnega psa. Poskušali bi jih oddati naprej, tako kot vse druge. Prosim, delite naprej. Morda se najde kdo, ki bi lahko kakemu psičku zagotovil (začasen) dom. Naj imajo vsaj možnost!"


Sporočilo z isto vsebino se preko elektronske pošte kot blisk širi že približno leto dni, zato smo se odločili, da kar iz prve roke preverimo, ali so Aron, Blanc, Nina, Ginny, Jolly, Mark, Nely in ostali, katerih fotografija je del oglasa, dobili posvojitelje in ali je sporočilo dejansko še vedno aktualno?


"Tole sporočilo je neznani avtor napisal lani ob takem času, izvora nismo nikoli ugotovili, se pa menda še vedno pojavlja, kar dokazuje tudi vaše sporočilo. Vsi omenjeni psički so dobili posvojitelje in srečne domove, nekatere smo že obiskali, nekateri so obiskali nas, ali pa poslali sporočilo in fotografije iz novega doma," nam je povedala Marija Turk iz Zavetišča Turk v Novem mestu.


Zanimalo nas je tudi, ali v njihovem zavetišču po 30 dneh bivanja izvajajo evtanazije zdravih psov ali gre zgolj za špekulacije iz strani posameznikov na spletnih forumih?


"Mi se seveda trudimo po svojih najboljših močeh in evtanazij zaradi roka 30 dni pri nas ni in tako bo ostalo tudi v prihodnje. Trenutno imamo pri nas osem kužkov, ki v zavetišču bivajo že več kot 30 dni. Nobenega ne bomo uspavali, pri nas bodo dokler ne dobijo skrbnih posvojiteljev," so nam še sporočili iz zavetišča. Runo je recimo nov dom po 10 mesecih bivanja v zavetišču dobil pred nekaj dnevi:

 

Naprošamo vse bralce, da v kolikor v svoj elektronski predal v prihodnjih dneh prejmejo še kakšno sporočilo, ki se dotika Zavetišča Turk, pošiljatelja obvestijo o tem, da gre za "verižno pošto", ki ni aktualna in v enem delu tudi neresnična - pošljete mu lahko tudi povezavo do tega članka.

 

Psi, ki iščejo dom v omenjenem zavetišču so objavljeni na spletni strani zavetišča, zato taki in podobni e-maili lahko ustvarijo nepotrebno zmedo, tako pri potencialnih posvojiteljih psov, kot tudi samemu vodstvu zavetišča. Psi iz oglasa, ki so iskali domove so tako že davno pri novih posvojiteljih. Vseeno naj dejstvo, da psov v Zavetišču Turk ne uspavajo, kljub vsemu nikogar ne odvrne od posvojitve. Morda raje celo nasprotno!

 

Zavetišče Turk Blogspot

Spletna stran Zavetišča Turk

Donacije Zavetišču Turk

 

Foto: spletna stran Zavetišča Turk

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.