18.06.2020

Nova "hit" lokacija, ki psom ponuja enkratno doživetje! (FOTO)

Leto dni po otvoritvi, je naša ekipa minuli vikend obiskala edini pasji bar s plažo v hrvaški Istri (in daleč naokoli). Že lani smo namreč poročali o tej posebni pridobitvi, ki so se jo razveselili mnogi ljubitelji živali in njihovi kosmati prijatelji. Dogs Dreams Beach & Bar v Novigradu je nekaj, kar enostavno morate obiskati. Oddaljeno od mestnega vrveža, a vseeno zelo blizu centra Novigrada se nahaja kotiček, v katerem boste zagotovo uživali. Obdajajo ga prečudovita narava, sprehajalne poti in kristalno čisto morje.

 

Vse to vas bo pričakalo ob poti med avtokampom v Novigradu in priljubljenim krajem Dajla. Ob plaži je na voljo parkirno mesto – nekaj korakov v desno pa svetlo moder objekt v obliki pasje hišice, ki skriva veliko dobrot – tako za vas, kakor vašega kužka. Že ob vhodu vas bo pozdravilo nadvse prijazno osebje, pobožalo vašega kosmatinca in mu ponudilo pasji keks. A pasji keksi (mimogrede – so slovenski izdelek) niso edino, česar se bodo razveselili vaši kosmatinci.


Tako bogate ponudbe izdelkov, ki so namenjeni samo psom, sami še nismo opazili v nobenem od "znanih" lokalov. Kar je najpomembneje – vsi so popolnoma naravni in psom neškodljivi. Nekaj primerov? Pasja penina in pivo, pasji sladoled in tortice, pasja pica in krompirček, pasji keksi in pokovka. Ob vhodu v lokal je večje število posodic s svežo vodo, ob plaži pa tudi pasji tuš.

 

V lokalu so psu na voljo ležišča (večje "palete" za velike pse, "avtomobilske gume" za male pse), le nekaj korakov stran pa ogromna pasja plaža, ki ponuja tudi precej sence. "Lokal vsak dan temeljito očistimo, prav tako redno peremo prevleke za ležišča, na katerih med svojimi vragolijami počivajo kužki," nam pove Mojca Hlupič, sicer Mariborčanka, ki v Novigradu živi zadnjih nekaj let.Ideja, da bi si med turisti tako priljubljen kraj zaslužil tudi kotiček, namenjen samo psom in njihovim skrbnikov, se je sicer že pred štirimi leti porodila domačinu Denisu Giangrandeju. "Nekaj birokratskih preprek je seveda bilo, a zelo pomembno je, da smo imeli ves čas veliko podpore tukajšnjega župana," pojasnjuje Denis. Novigrad se je že prej ponašal z manjšo pasjo plažo, ki se nahaja v neposredni bližini centra, tudi večina lokalov in restavracij vas bo vesela v družbi štirinožcev. Nobena skrivnost ni, da je Novigrad med najbolj priljubljenimi destinacijami pasjih skrbnikov že zadnjih nekaj let.

 

Zgodba Dogs Dreams Beach & Bara že žanje velike uspehe, poseben hit je tudi na socialnih omrežjih. "Pravzaprav nisva kaj dosti vlagala v promocijo. Naši gostje utrinke radi delijo na Instagramu, na ta način nas spoznavajo tudi ostali," pojasnjuje Mojca in dodaja, da se gostje navdušujejo predvsem nad raznovrstno ponudbo, čistočo, kristalnim morjem in mirno okolico. Sploh imata kakšno slabo izkušnjo, nas je zanimalo. "Ne, k sreči ni prišlo do nobenega incidenta. Naši pasji gostje so zelo pridni in primera, da bi si dva psa denimo "skočila v lase", še nismo imeli."

 


Kako je med skrbniki in psi sprejeta raznolika ponudba? Moški skrbniki psom najraje naročijo pasje pivo (seveda to ne vsebuje alkohola), nežnejši spol pa svojim psom najpogosteje privošči sladoled. Z letošnjim letom bodo na svoj račun sicer prišli tudi tisti psi, ki imajo bolj občutljive želodčke, saj bo tukaj mogoče najti tudi paleto t.i. "dietetičnih" izdelkov. Povpraševanje po vseh izdelkih je sicer izjemno, nam pove Mojca.

 

 

Z lansko sezono sta Mojca in Denis izredno zadovoljna in tudi letos že kaže, da gostov ne bo manjkalo. "Večina naših gostov v Novigrad prihaja z namenom, da bi obiskala naš lokal in plažo. Mnogi v tem kraju rezervirajo cel dopust oz. nastanitev samo iz razloga, ker so slišali, da je tukaj priljubljeni kotiček, namenjen psom," pove Mojca in dodaja, da z Denisom že razmišljata o tem, da bi to zgodbo o uspehu širila še drugam. Morda celo na slovensko Obalo, pravita. "Dela nikoli ne zmanjka, včasih je res naporno. A kar delaš iz ljubezni, ni težko," doda Denis, kateremu Dogs Dreams Beach & Bar v poletnem času predstavlja dom od zgodnjega jutra pa do poznega večera, ko lahko ljudje uživajo v sončnem zahodu. Lokal je zaprt samo v primeru slabega vremena.

 

V načrtu za letošnjo sezono je bila tudi vzpostavitev večjega pasjega igrišča, a je epidemija realizacijo te ideje potisnila v leto 2021. Sta pa Mojca in Denis v letošnji sezoni gostom predstavila tudi "lačnega kužka", ki vas bo pričakal na pultu. Ta kužek bo z veseljem pohrustal donacijo v obliki kovančka ali dveh – z zbranim izkupičkom pa osrečil pse v enem od zavetišč.Dogs Dreams Beach & Bar je bil lani odprt do sredine oktobra, kako bo letos, je odvisno od vremena. A Mojca in Denis napovedujeta, da bodo vztrajali vse do trenutka, ko bo prijaznih temperatur nepreklicno konec. Mimogrede, do te pasje dobre lokacije lahko pridete tudi z vlakcem, ki povezuje Novigrad in Maredo. Z njim se namreč lahko zapeljejo tudi psi.

 

Lokacija (od mejnega prehoda Dragonja približno 20 minut vožnje):

 

 

Video utrinek iz Dogs Dreams Beach & Bara:

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.