08.05.2020

Po 12 letih prvič prestavljajo akcijo zbiranja papirja v pomoč živalim

Epidemija in z njo povezani ukrepi so vplivali na delovanje številnih organizacij. Med njimi se je znašlo tudi Društvo za zaščito živali Ljubljana, prostovoljska organizacija, ki se že več kot dve desetletji trudi za dobrobit živali. Sporočili so, da prestavljajo svojo akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim, ki bi se morala zgoditi prvo soboto v juniju. Akcija je v dveh rednih terminih na leto neprekinjeno potekala kar 12 let.Prostovoljci si močno želijo, da bi se lahko varno srečali z ljubitelji živali in podporniki akcije, vendar pa trenutno ne vedo, kdaj bodo javne prireditve spet dovoljene. Akcijo zbiranja papirja običajno intenzivno pripravljajo približno en mesec pred njeno izvedbo, in ker ta ni gotova, so se jo odločili zamakniti.

V Društvu za zaščito živali Ljubljana obljubljajo, da bodo nov datum akcije objavili takoj, ko bo možno. Nekateri dolgoletni podporniki akcije zbiranja papirja za živali vse leto pridno zbirajo papir, ki ga nato dvakrat letno pripeljejo na mesto akcije. Če se je tega papirja nabralo preveč, ga lahko v imenu društva oddajo v zbirnih centrih podjetja Surovina d.o.o. Več informacij o tem se nahaja na spletnem mestu društva.

Vir: DZZZ.si

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.