09.11.2010

Maksi našel dom in osrečil družino

Moja 10 letna hčera je to zimo našla v snegu premraženega belega labradorca, ki je že dolgo taval po naši vasi. Pri nas zapade tudi do meter snega, zato je bil velikokrat premražen. Pes je prijazen in ubogljiv. Sprva sva objavili oglas o oddaji na radio, klicali smo tudi na veterinarske postaje, če ga morda kdo pogreša.

 

Klicala sem tudi ljudi kar po telefonskem imeniku iz bližnjih vasi. Nihče ni vedel, čigav bi lahko bil ta pes in govorili so, da se več tednov potikal naokrog.

 

Tako, da sva se odločili, da psa peljeva k veterinarju na pregled. V tem času se je že zelo udomačil pri nama in je postal pravi razvajenec.

 

 

Našli smo tudi lastnico, vendar se je zgodba tukaj zapletla. Uradna lastnica je psa že avgusta dala družini in pes je od njih uhajal stran. Na koncu pa smo ugotovili, da ga je punca, ki ga je prvotno imela, pri 20 letih oddala zaradi pomanjkanja časa in da je pes star dve leti.

 

Prvotna lastnica se je šla pogovorit k družini, kako in kaj s psom, in da bi naredili prepis, saj tista družina psa več ni hotela.

 

Potem je poklicala mene, se oglasila pri nama in nama dala psa. Najprej seveda na preizkus, da ne bi pes slučajno tudi nama uhajal,kasneje pa smo uredili prepis psa name. Tako da je pes zdaj moj in od hčere, veselje v hiši je bilo tako z najine strani kot s strani najinega Maksija.

 

Ja, preimenovali sva ga, ker tudi več ne trzne na svoje uradno ime. Povodec sva že nabavili, moram pa nabavit tudi pesjak oz pasjo uto, vendar so cene zelo visoke in mislim, da bova še počakali. Do zdaj je bil Maksi spuščen, šel je na kratek obisk do kakšnega soseda, vendar naju je vedno počakal pred hišo.

 

Ja, moram reč, da je tale naš Maksi pravi car ;) Scrkljan na polno in nobenih težav z uvajanjem.

 

 

Zelo pozitivno vpliva na hčerko in tudi name. In ker imava odprto hišo, se frajer včasih pretihotapi v hčerkino v posteljo, namesto da bi spal v spodnjih prostorih. Včasih pa si privošči tudi sedežno in tam lenari ter drema.

 

Obiskovalka strani Pes moj prijatelj

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.