16.11.2010

Rubi prinesla novo svežino v vsakdan lastnice Karen

Kot zadovoljna članica skupine Pes moj prijatelj sem dolžna napisati dve besedi o naši pustolovščini, ki se je pričela januarja letos. Pod enem izmed albumov skupine sem videla sliko treh lepih kužkov, ki so iskali nov dom. Takoj sem se zaljubila in poklicala mami, če bi imela kužka (sama sem študentka v Ljubljani in ga še ne morem imeti).

Mami je pred letom dni dočakala status upokojenke, torej je bila prava oseba za družbo psu (in obratno) in ker je leto dni zaradi težkega zloma zapestja predvsem počivala, je bila tudi sama mnenja, da bo kuža prinesel novo dinamiko v hišo.

Tako je prišla Rubi. Mešanka med belgijskim ovčarjem in malamutom, ki nam je dodobra razvedrila življenja. Začetek je bil za nas nekoliko težji, ker še nismo imeli psa. Kot majhna psička je bila plašna, bala se je ljudi (predvsem otrok), drugih psov in avtomobilov, nejevoljno je spoznavala nove kraje in opaziti je bilo, da okolici ne zaupa.

 

 

Vpisali smo se v pasjo malo šolo, prebrali veliko forumov in člankov na spletnih straneh in dan za dnem smo premagovali vse ovire. Te dni bo Rubi stara 8 mesecev in o plašnosti in nezaupljivosti do okolice ni več duha ne sluha. Prijatelje ima praktično za vsakim ovinkom in vožnja z avtomobilom ji je še posebej všeč. Sedaj se učimo hoje ob sprehajalcu, bolj znano pod ukazom »poleg« ter čakanje in moramo priznati, da je pridna učenka.

Če vse skupaj še na kratko zaključim, naj dodam, da smo veseli, da smo se poleg mačje družbe odločili še za pasjo. Naše živalce so vse čisto posrečene in karakterno tako različne med seboj, da nam res ni nikoli dolgčas.

Zato vsem, ki imajo možnost, priporočam, da se odločijo za psa, mačko ali kakšno drugo domačo žival.

Karen

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.