06.04.2011

Tanjina foto reportaža iz Aten

Morda vam bodo zanimive moje fotografije z obiska Aten in nekaj o potepuških psih, ki jih je najti povsod po mestu.

 

Potepuški psi v Atenah so stara tema. Ko sem prvič potovala v Grčijo, leta 1998, sem se srečala s kar nekaj precej divjimi, ne ravno napadalnimi, ampak predvsem nezaupljivimi pasjimi sopotniki. Pred kratkim sem v Atene potovala znova in bila presenečena, kako se je pasja populacija spremenila.

 

 

Večina pasjih brezdomcev je zelo olikanih, ceste prečkajo ob zelenih semaforjih (ne da bi dejansko vedeli, kdaj je zelena luč, ampak počakajo na ljudi in prečkajo z njimi), zgledajo siti in zdravi. Popolnoma druga slika kot tistega daljnjega oktobra 98, ko so me po Plaki lovile črede pobesnelih mačk in za njimi horda psov.

 

 

Tokrat sem spoznavala kulturo in zgodovino Grčije s pasjimi zaspaneti, ki so poležavali v senci antičnih stebrov, na stopnicah templjev ali pred vhodi na arheološka najdišča. Spoznala pa sem še eno posebno psičko, po otomanskih Turkih imenovano Sultana, kraljica torej ;)

 

 

Res je kraljica – kraljuje v Benaki muzeju Islamske umetnosti.In res je kraljica – kraljuje v Benaki muzeju Islamske umetnosti, kjer zanjo skrbijo muzejski kustosi. Edini muzej v Evropi, ki ma svojega psa, in precej posebnega tudi. Čeprav navdušena nad obiskovalci, polizala me je po rokah in nogah, ampak slikati to je bil pa problem. Kot prava muhasta manekenka se ni pustila slikati, dokler je nisem podkupila s piškotom. Ob tem ko se je oblizovala nad posladkom mi je naklonila eno slikico, potem pa spet odbezljala do okna s katerega nadvse rada opazuje ljudi.

 

Spoznavanje Grške kulture in zgodovine s pasjimi zaspaneti. Zraven so fotografije, na treh je Sultana. Vesela bom objave na vaši strani, ki jo sicer redno spremljam. Super delo opravljate, žal pa sem sama v Londonu in imam bolj malo priložnosti udeležiti se kakšnega dogodka. Morda čez poletje.

 

Tanja

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.