Ali mladiček lahko pije iz luže?

V toplem spomladanskem vremenu gremo radi na daljši sprehod, kjer se lepo segrejemo. Pa tudi slečemo v kratke rokave. Naši kosmatinci nimajo te možnosti, zato je mladičkom lahko hitro prevroče.

 

Ni priporočljivo, da mala kepica pije iz luž in stoječih voda, saj je posledica lahko neprijetna driska. V primeru prebavnih težav se v vsaki lekarni dobi gel, ki ga enostavno stisneš v gobček ali pomešaš med hrano. Če driska traja več dni, vsekakor obiščita veterinarja. Bolj varni so tekoči potoki. Tam mu kar pusti, da se osveži in malo namoči nogice.

 

Ravno tako se izogibaj posodam, ki so včasih nastavljene pred trgovino ali ob javno dostopni vodi. Iz njih pije veliko psov in voda je večinoma že postana in umazana. Če veš, da boš na sprehodu imel dostop do tekoče vode, so odlične silikonske posodice, ki se zložijo in zavzamejo res malo prostora.

 

Najboljša rešitev pa je, da med sprehodom sam poskrbiš za svežo, hladno vodo. Odvisno, kako dolgo sta zunaj ampak najbolje se obnesejo “pasje termoske”, v katerih voda res dolgo ostane hladna, imajo pa tudi nastavek, iz katerega tvoja kepica lahko direktno pije.

 

V vsakem primeru je pametno, da mali kosmatinec večkrat po malo pije med sprehodom. V nasprotnem primeru bo po prihodu domov popil preveliko količino vode naenkrat, kar lahko privede do slabosti in bruhanja. Če se je mladiček doma “nažlampal” vode ne pozabi, da bo čez nekaj časa spet moral ven lulat.

 

Maja Šparovec

Klub Canima - šolamo pse, izobražujemo skrbnike

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.