12.10.2019

Bister ulični pes hlini poškodbo noge, da dobi priboljške

Pes Gae, ki živi na ulicah Bangkoka, na Tajskem, se redno pretvarja, da ima poškodovano tačko. To pa počne zelo prepričljivo. V videu si lahko pogledate, kako za seboj vleče zadnjo tačko – sam prizor je seveda tako žalosten, da se zasmili mnogim mimoidočim. A ko se mu ljudje poskušajo približati in mu pomagati, se z mahajočim repkom brez težav požene v veseli tek.

Lokalni prebivalec, Thaweeporn Chongplapolkul, ki se z Gaeom pogosto igra, je povedala, da ga je odpeljala k veterinarju, ki pa je povedal, da je z njegovimi tačkami vse v redu. "Ta pasji starček tu prebiva že veliko let. In vedno izvaja ta svoj trik, da bi se ljudem zasmilil. Redno mu prinašam hrano, a še vedno ima isto navado. Zelo je pameten. Mislim, da to počne, da bi ga ljudje hranili. Ko smo se tistega dne ustavili pri njem, je do njega pristopil motorist, ki je mislil, da je Gae poškodovan. A takoj se je pobral in odtačkal naprej. Res je zabaven," je povedala Thaweeporn.

Sama sicer že dolgo pomaga brezdomnim živalim, doma ima tudi več rešenih. Dodala je še: "Sicer je že star, ampak z njegovimi tačkami je vse v najlepšem redu. Redno spremljam njegovo zdravje, in če bi bilo kaj narobe, bi mu takoj poiskala veterinarsko pomoč."

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.