05.12.2014

Danes je svetovni dan prostovoljstva!

Danes je svetovni dan prostovoljstva! Tudi v Sloveniji imamo veliko število zagnanih posameznikov, ki prostovoljno vsak dan pomagajo živalim v težavah. Tako v društvih za zaščito živali, kot ostalih živalovarstvenih organizacijah. Prostovoljno lahko pomaga vsakdo, društva pa so seveda zelo vesela tudi finančne podpore posameznikov.

 

 

Prostovoljstvo deluje na različnih področjih - socialnem, športnem, rekreativnem, izobraževalnem, zdravstvenem, kulturnem, okoljskem, turističnem, v kriznih situacijah (na primer gasilske organizacije, reševalci) in na mnogih drugih področjih. Med temi je nedvomno pomembno in razširjeno prostovoljstvo v odnosu do živali. Na naši strani večkrat predstavljamo na kakšne načine lahko v tej smeri pomagate. V prostovoljstvo ste vabljeni vsi, ženske in moški, mladi ljudje in otroci, ljudje srednjih let in starejše osebe, vsi ljudje ob upoštevanju svojih zmogljivosti, saj načelnih omejitev ni.

 

Prostovoljcem v društvih za zaščito živali lahko v teh dneh pomagate tudi z nakupi prazničnih izdelkov (koledarji...), doniranjem dela od dohodnine, nakazilom finančnih sredstev itd.

 

Ne spreglej:

 

Ostali pomembni dnevi

Veliki intervju: Društvo za zaščito živali Lajka

Veliki intervju: Zavod Koki

Veliki intervju: Društvo Beta Beograd

Veliki intervju: Obalno društvo proti mučenju živali

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.