08.09.2021

Dobrodelne aktivnosti ta mesec tudi v sodelovanju z Zavodom Naš kuža

Projekt Srce za tačke, ki v sodelovanju z Lidlom Slovenija poteka ves september, je v polnem teku. Pred natanko tednom dni so se v 62 Lidlovih trgovinah pojavili zabojniki, v katere kupci že odlagate hrano za oskrbo brezdomnih psov in muc v slovenskih zavetiščih oz. tistih živali, za katere skrbijo številna slovenska društva za zaščito živali. Hvala vsem, ki ste že darovali.

Lidl Slovenija sicer izvaja tudi projekt Koraki za tačke, pri katerem že vrsto let sodeluje Zavod Naš kuža. Slednji se je razvil iz Facebook skupine, leta 2016 pa jo je ustanovil znani slovenski reper Rok Terkaj. Skupina je delovanje začela s preprostimi nameni, predvsem obveščati o tem, kaj počno slovenska društva za zaščito živali in zbirati finančna sredstva ter hrane za organizacije, ki pomagajo živalim. Svoje poslanstvo uspešno izpolnjujejo že šesto leto.

Tudi letos je pod okriljem Zavoda Naš kuža v sklopu projekta Koraki za tačke vzpostavljena možnost doniranja preko sms sporočil. Vsak lahko pomaga po svojih zmožnostih na način, da na 1919 pošlje sms s ključno besedo TACKE1 (donira 1 evro) ali TACKE5 (donira 5 evrov). Mimogrede, obe ključni besedi letos najdete tudi na dnu računa, ki ga prejmete ob nakupu v Lidlu.

Letos so si pridni prostovoljci Zavoda Naš kuža domislili še nekaj drugih načinov pomoči, ki jih lahko spoznate kar v njihovi skupini - tam denimo pravkar poteka tudi dobrodelna licitacija,Vsa zbrana sredstva bo Zavod Naš kuža, tako kot vsako leto, razdelil med številna slovenska društva, ki si prizadevajo za dobrobit živali v Sloveniji.

Hvala, ker tudi letos akcije Lidla Slovenija, Zavoda Naš kuža in portala Pes moj prijatelj podpirate na različne načine.
Bodisi z doniranjem, prebiranjem in delitvami ozaveščevalnih vsebin ali sodelovanjem na družbenih omrežjih. Saj veste: vse za lepšo in prijaznejšo prihodnost živali, ki potrebujejo pomoč.Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.