"Dog favela": zatočišče za pse v Braziliji

Tudi v Braziliji se srečujejo s perečo problematiko zapuščenih živali, zato prostovoljci društva "Amiga dos Animais" v mestu Caxias do Sul vodijo zatočišče za pse, imenovano "dog favela". Občina je prostovoljcem odstopila del občinskega zemljišča na katerem so uredili začasna domovanja za zapuščene pasje in mačje prijatelje.

 

Po svojih najboljših močeh skušajo rešiti čim večje število zapuščenih psov in mačk, od leta 1998 so zatočišče ponudili že več kot 1.800 psom.

 


Ker pa število zapuščenih živali iz dneva v dan narašča, se prostovoljci srečujejo s prostorsko stisko in predvsem s finančnimi težavami, zato upajo, da jim bo vlada pomagala, da bodo lahko poskrbeli za vse živali, ki najdejo začasno zatočišče v "dog favelah".

 



Prevod: Pes moj prijatelj
Vir: TGcom.it
Foto: IberPress

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.