FOTO: Pes in ježek postala najboljša prijatelja

Zvezdi Instagrama, psička Rosie in ježek Olive, sta postala prijatelja. Victoria Wright je terierko Rosie posvojila v lokalnem zavetišču že leta 2014, afriška ježevka Olive pa je pri njej našla stalen dom letošnje poletje. Skupaj se igrata, stiskata, ter neverjetno pomagata svoji skrbnici pri premagovanju duševnih stisk in strahom pred izhodom iz hiše.Sama je povedala: "Rosie je imela zelo težak začetek. Ko so jo našli, je bila v zelo slabem stanju. Na smrčku je imela brazgotine in okoli ušes ji je manjkala dlaka. V zavetišču je preživela več mesecev, preden sem jo končno našla in vzela k sebi. Neverjetno se mi je smilila. A ko sem jo zagledala, sem v trenutku vedela, da bo za vedno moja. Še danes je precej negotova v družbi tujih ljudi in psov, ampak napredek je neverjeten."

Lansko leto, pa se je velika ljubiteljica ježev odločila odpreti svoj dom tudi Olive. "Našla sem posvojitveni oglas skrbnika, ki zanjo ni mogel več skrbeti. Skrbelo me je, kako se bo razumela z Rosie, a vse moje skrbi so bile zamanj. Olive je bila sprva zelo sramežljiva, pogosto se je zvijala v klobčič. A že po dobrem mesecu se je navadila novega okolja in tudi Rosie. Sedaj sta najboljši prijateljici," je še dodala.Olive ima sicer svojo malo ježjo hiško, da se lahko umakne, kadar potrebuje mir. "Kadar gre z mano po opravkih, je toplo zavita v moji torbi. Ne znam opisati, koliko mi moji ljubljenki res pomagata in pripomoreta k lepem življenju."

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.