22.05.2024

Goldi išče vodnika, ki ga bo sposoben voditi

Goldi je prijazen do ljudi, tudi do tujcev, lahko pa je preveč vznemirjen ob spoznavanju. Sploh je to opazno pri spoznavanju moških, saj jih lahko začne naskakovati, lahko tudi ščipati. Pri tem ni pokazal agresije. Na povodcu večinoma umirjeno hodi. Zna trmasto vztrajati, da želi sprehod nadaljevati v smeri, ki si jo je on zamislil.

Obožuje igrače, ki jih ima najrajši samo zase. Z nekaj prepričevanja jih zamenja za priboljšek oziroma za drugo igračo.

 

Goldi na sprehodih druge pse večinoma ignorira, kakšne tudi prijazno pozdravi, ne tolerira pa psov, ki pokažejo kanček agresije. Ima izredno močan ugriz in je nasploh fizično zelo močan. Zato se oddaja v dom, kjer bo edina žival in vodniku, ki ga bo sposoben voditi.

 

Goldi je kastriran, mikročipiran, ima potni list, odpravljene notranje in zunanje parazite ter je cepljen proti kužnim boleznim. Ima pasemske značilnosti ameriškega staffordshirskega terierja in tehta dobrih 35 kg.

 

Goldi na svojega novega vodnika čaka v zavetišču že od 22. februarja 2023. Če mislite, da bi lahko Goldiju ponudili topel dom, so vam za več informacij na voljo preko e-pošte: info@zavetisce-ljubljana.si

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.