06.06.2020

Kaj storiti, da pes ne bo kradel z mize?

Če imamo štirinožca, ki si zelo rad sam postreže z naše mize ali s kuhinjskega pulta (seveda takrat, ko nas ni v bližini), lahko to obliko neželenega vedenja zelo preprosto odpravimo. Nastavimo mu past. Na mizo postavimo priboljšek, na katerega s tanko vrvico navežemo kakšen predmet, ki ob padcu na tla odda neprijeten zvok. Paziti pa moramo, da ta predmet psa ne bi poškodoval, svetujejo strokovnjaki.

 


Če imamo majhnega psa, lahko na priboljšek navežemo jedilno žlico, za večjega psa pa uporabimo kakšno pločevinko. Ko vse to uredimo, prostor zapustimo. Po navadi ne traja dolgo, ko zaslišimo, kako, potem ko se pes loti priboljška, predmet pade na tla, kar našega tatiča pošteno zmoti … Pri veliki večini psov je ena takšna izkušnja dovolj in v prihodnje ne kradejo več. Še zlasti, če gre za mladiča ali mlajšega psa. Pri tej metodi je pomembno, da pes neprijetne izkušnje ne poveže z nami.

 

Foto: Shutterstock

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.