16.05.2024

Kako pogosto menjate pasjo vodo?

Splošno znano je, da psi potrebujejo stalen dostop do sveže vode. Pa vendar skrbniki včasih pozabijo, kaj to v praksi pomeni. Je vodo dovolj doliti, ko je posoda prazna?

 

Ne. Odgovor marsikoga preseneti ampak glede na način pitja večine psov, je potrebno vodo zamenjati vsaj 1x na dan, še bolje večkrat. Pri pitju psi namreč v vodo spustijo veliko sline in po nekaj urah, taka voda ni več sveža. Čista voda bo psa tudi vzpodbudila k bolj pogostemu pitju, kar vsekakor pozitivno vpliva na njegovo zdravje. Psi vode ne ližejo ampak “zajamejo” z jezikom, zato bodite pozorni na velikost posode in količino tekočine v njej.

 

Uredništvo Pes moj prijatelj

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.