10.07.2024

Kako prepoznati in zdraviti težave s prebavo, ki se kažejo v obliki napenjanja ali plinov pri psu?

Vprašanje bralke Mojce: Kako prepoznam in zdravim težave s prebavo, ki se kažejo v obliki napenjanja ali plinov pri mojem psu?

 

Odgovor: Prepoznavanje verjetno ne bi smelo delati težav, saj je bistveno povečana produkcija in izločanje plinov.

 

V zvezi s tem je vedno potrebno pogledati kakšno vrsto hrane uporablja lastnik, kako dolgo jo uporablja, katera beljakovina je prisotna, kaj dobiva od priboljškov, itd. Ali so kakšni "grehi" v prehrani, je pes nagnjen k temu da bi kaj ukradel, kakšno je blato, odvaja redno ali neredno, so plini prisotni samo ob odvajanju blata ali tudi čez cel dan, se pes zato slabo počuti, ima napihnjen trebuh, koliko je star kuža, kaj in kako redno dobiva sredstva proti zajedalcem...?

 

Zagotovo je to stvar pogovora med lastnikom in lečečim veterinarjem, da se pogovorita o prehrani in veterinar mu bo tudi priporočal sredstva in hrano, da se težave omilijo oziroma uredijo.

 

Iris Selan dr. vet. med. 

Tristokosmatih, ambulanta za male živali

Fotografija je simbolična: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.