28.06.2023

Kako zaščititi psa pred komarji in srčno glisto?

Vprašanje bralca Samota: Kako zaščititi psa pred komarji in srčno glisto?

Odgovor: Proti komarjem obstajajo nekatera sredstva v obliki sprejev, ki delujejo repelentno, vendar pa to samostojno zagotovo ne more biti dovolj zanesljiva zaščita.

 

Glede preventive proti srčni glisti obstajajo tablete ali ampule. Lastniki, ki so stalno na morskem področju uporabljajo sredstva kot 4 ali 5 tedenske zaščite. Tisti, ki pa gredo na morje samo enkrat, pa vzamejo tableto, ali pred odhodom na morje, ali v 2 tednih po prihodu z morja, če niso bili tam več kot mesec dni.

 

Tablete se lahko uporabljajo kot samostojna zaščita, oziroma so kot del sestave tablet proti bolham in klopom, kar sicer lastniki uporabljajo skozi celo leto.

 

 

Iris Selan dr. vet. med. 

Tristokosmatih, ambulanta za male živali

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.