28.09.2020

Kar 26 veterin bo v oktobru ponujalo nižje cene sterilizacij in kastracij!

V okviru dobrodelno-ozaveščevalnega projekta Srce za tačke, ki ga že četrto leto pripravljamo z Lidlom Slovenija, se letos še aktivneje osredotočamo na problematiko brezdomnih živali, s poudarkom na problematiko naraščajočega števila zapuščenih in prostoživečih mačk.

Danes z velikim veseljem napovedujemo posebno akcijo, ki bo v organizaciji Društva za zaščito živali Maribor tudi letos v Podravju in okolici potekala v oktobru in h kateri je pristopilo 26 veterinarskih ambulant. Med 1. in 31. oktobrom bodo veterinarske ambulante znižale cene obeh posegov za 20 odstotkov. Skrbniki živali, ki bodo želeli izkoristiti ugodnost, morajo imeti kuponček, ki ga sicer dobijo pri društvu ali v veterinarskih ambulantah.

Posega sterilizacije in kastracije sta ključnega pomena pri reševanju problematike brezdomnih in zapuščenih živali. Na ta način skrbnik poveča možnosti posvojitve drugim živalim v zavetiščih. Dejstvo je, da za vse živali ni dovolj domov, oskrbo za vsa legla živali, ki jih ljudje zapustijo pa plačujemo občani. Predvsem pa je zelo pomembno vedeti, kot že omenjeno, da sta oba posega bistveno cenejša, v primerjavi s stroški, ki nastanejo ob morebitnem novem leglu! Več o tem smo zapisali na tej povezavi.
 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.