Koliko priboljškov lahko dobi mladiček?

Bolj pomembno vprašanje je - Kakšne priboljške lahko dobi mladiček? Veliko bolj, kot količina, je pomembna kvaliteta…

 

Na tržišču obstaja ogromno število znamk pasje hrane in njena sestava je precej različna. Od tistih poceni briketov, kjer so sestavine bolj podobne hrani za prašičke - v njej je polno koruze in žitaric, do tistih res kvalitetnih, z veliko vsebnostjo mesa.

 

Situacija s pasjimi priboljški je podobna, zato je res pomembno, da prebereš deklaracijo, preden jih ponudiš svoji mali kepici. Izberi priboljške, kjer je meso na prvem mestu med sestavinami.

 

Zakonodaja sicer ne zahteva, da proizvajalec točno označi, koliko procentov je katerih sestavin. Si pa sestavine sledijo po vrstnem redu - na začetku so napisane tiste, katerih največji procent je v priboljšku. Če za svojega kosmatinca izbereš poslastico, kjer je meso šele na četrtem ali petem mestu, je tega lahko samo kakšen mali procent.

 

Bolj, kot so sestavine kvalitetne, več priboljškov svojemu štirinožcu lahko privoščiš. Ne pozabi, da je odlična poslastica tudi sveže sadje, zelenjava ali pa košček sira. Lahko pa si za pripravo vzameš malo več časa in z malo kepico spečeta čisto prave pasje piškote ali naredita sladoled.

 

Maja Šparovec
Canima - za pse in njihove skrbnike

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.