01.09.2021

Koraki za tačke je družbeno odgovorni projekt, ki si prizadeva za dobrobit (brezdomnih) živali

V Lidlu Slovenija tudi letos, že tradicionalno pripravljajo projekt Koraki za tačke, kjer si prizadevajo za dobrobit (brezdomnih) živali. "Družbeno odgovorni projekt tudi letos začenjamo s postavitijo zbiralnih košar za hrano za brezdomne živali v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji. Prav tako smo se tudi letos povezali z Zavodom Naš kuža in portalom Pes moj prijatelj, kjer bomo skrbeli za ozaveščanje o tem, kaj pomeni biti odgovoren lastnik in delili nekaj preprostih trikov in nasvetov pri vzgoji živali," pravijo v Lidlu Slovenija.



Pomaga lahko vsakdo tako, da ob izhodu iz Lidlove trgovine prispeva hrano za brezdomne živali v zbiralno košaro za blagajno. V Lidlovih trgovinah po Sloveniji se je zbiralna akcija pričela prav danes, 1. septembra. Vse do 30. septembra lahko lahko kupci ob izhodu iz trgovine prispevajo hrano za živali za lokalna društva. Šteje prav vsak izdelek, ki bo pomagal nahraniti lačne želodčke brezdomnih živali.



Kaj pomeni biti "odgovoren lastnik"?

Vse zbiralne košare so opremljene s simpatično kreativo na kateri sta tudi letos glavna junaka Korakov za tačke: kuža Franko, nekdanji zavetiščnik Zavetišča Turk in maček Oreo, nekdaj prebivalec Mačje hiše.

"Povezani skupaj z Zavodom Naš kuža in portalom Pes moj prijatelj bomo skrbeli za ozaveščanje o tem, kaj pomeni biti odgovoren lastnik in delili nekaj preprostih trikov in nasvetov pri vzgoji živali."

Pomoč na vaši dlani

Poleg zbiranja hrane za živali, v Lidlu Slovenija tudi letos podpirajo dobrodelno SMS linijo, ki jo pripravlja organizacija Never give up. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Zavod Naš kuža. Vsakdo lahko pomaga že zdaj, s SMS sporočilom in ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na 1919.*

*Vašo donacijo preko SMS sporočil lahko prispevate med 1. in 30. septembrom 2021. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1 in Telemacha. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na www.nevergiveup.si.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.