03.08.2018

Ljudje psom ne nudijo dovolj vode!

 

Sem občanka iz Ljubljane – Šiška. V naši soseski že dalj časa opazujem, kako ljudje ki imajo pasje ljubljence v toplih dneh, posebno sedaj ko so ti vročinski vali, zelo malo skrbijo, da imajo živali vodo.


Pred našim blokom je park in poleg lokal, kjer dnevno opazujem z balkona ljudi, ki se sprehajajo z kužki in gredo potem z družbo veselo na pivo, njihov ljubljenec pa se žalostno premika cel popoldan sem in tja v tej vročini. Niti enega še nisem videla, da bi imel s seboj plastenko z vodo in jo sem in tja ponudil svojemu pasjemu prijatelju. Vsak dan tudi videvam starejšo gospo ki stanuje v sosednjem bloku in je že večkrat vzela kužka iz ZAVETIŠČA.

 

Sedaj ima enega starejšega, je precej kosmate sorte pa se po cele dneve sprehaja z njim po asfaltu. Tudi sama gre v lokal na kavico, njen ljubljenček pa čaka verjetno da pride zvečer domov in se napije. Zadnjič sem ji enostavno rekla, "gospa ali mu daste kaj vode sedaj v tej vročini", pa je rekla "ja saj greva tudi kasneje domov".

 

Včeraj se pa nisem več vzdržala in sva šla z možem na kavico. Nekaj časa gospo opazujem, nato pa sem videla kako je kuža ležal ob mizi in zelo hitro dihal. Vedite, da imam zelo rada živali in jih vsak dan opazujem, zato tudi vem kdaj je žival žejna. Vzela sem moj kozarec vode in stopila do kužka in mu ponudila vodo - povem vam, imam priče, da je uboga žival popila dva deci vode v trenutku. Gospa se je začela zgovarjati, "ja saj moram kupiti eno posodo". Sem rekla, "gospa ni treba nobene posode - eno malo plastenko, vodo zlivate na dlan in tako bo kuža vsake toliko malce popil". Žalostno, kako lahko hodijo ljudje v zavetišča po živali, ko pa tako lenobno skrbijo za njih.


Zato bi vas prosila, prosim dajte v medije opozorila, da naj ljudje v teh vročinskih valih ne POZABIJO NA ŽIVALI, ki so ravno tako žejne kot ljudje ali še bolj, če so kosmate.


PROSIM NAREDITE TO ZA NAŠE MALE PRIJATELJE !!!

Lep pozdrav,
Milena Škrbina

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.