15.10.2017

Mladiči v Prači umirali pred očmi novinarjev, napoveduje se veliki protest!

Poročali smo že o novih krvavih incidentih v sarajevskem azilu Prača, ki so se zgodili na Svetovni dan živali. Za 11. novembra v Prači napovedujejo veliki shod, k udeležbi pa pozivajo tudi podpornike iz tujine!

 

 

 

 

Zloglasni azil smrti, kot mu pravijo, so odprli pred petimi leti. Tja vozijo pse, ki jih na brutalne načine polovijo na ulicah Sarajeva. Po neuradnih podatkih je samo v zadnjem letu v Prači pristalo več kot 2000 psov z ulic, usoda večine teh psov pa je neznana. "Pse ubijajo na vse mogoče načine, spuščajo jih v gozdove, kjer jih pobijejo lovci. Nekatere zakopljejo kar žive," je povedala ena od prostovoljk.

 

Povezane vsebine - VIDEO: Krvavi masakri v Sarajevu se nadaljujejo

 

V Pračo so v četrtek prišli novinarji iz različnih medijev. "Da je kaj takega možno v 21. stoletju?!" je bil vidno zgrožen novinar Slobodne Dalmacije. Pred očmi televizijske ekipe TV N1, novinarja Slobodne Dalmacije, portala Žurnal in mnogih prostovoljcev je ob 13. uri oči za vedno zaprlo nekaj mladičev, fotografija pa je obšla družbena omrežja:

 

 

"S kakšno pravico? Iz kakšnega razloga? Zakaj se izživljate?" ta vprašanja so v javnost lansirali člani društva za zaščito živali Levijatan. "Hrvaška! Slovenija! Srbija! Bosna in Hercegovina! Vsi se moramo združiti, da zaustavimo to zlo!" je jasno sporočilo društva.

 

 

"Zaradi velikega interesa javnosti, tudi iz drugih držav smo se odločili, da veliki protest prestavimo na vikend. Zgodil se bo v soboto 11. novembra! Pozivamo vse ljubitelje živali, tudi iz Hrvaške in Slovenije, naj bodo z nami! Naš namen je ta, da ves svet izve, kaj se dogaja v Prači. Želimo, da se masovno in okrutno pobijanje sarajevskih psov preneha. Ni nam v interesu spreminjati zakonodaje, pričakujemo pa, da se bo trenutni zakon pričel izvajati!" je odločen Fahrudin Bravo, prosotovljec iz azila Prača, ki je v minulih dneh na svojem Facebook profilu objavil grozljive fotografije in videoposnetke iz azila smrti.

 

Njihove zahteve so sledeče:

 

1. Prenehanje s poboji psov v zavetiščih.

2. Neprekinjeni veterinarski nadzor v vseh zavetiščih.

3. Hranjenje psov v vseh zavetiščih.

4. Prepoved vseh oblik mučenja in zanemarjanja psov v azilih in na ulicah.

5. Omogočanje dostopa prostovoljcem v vsa zavetišča.

 

"Ne zahtevamo veliko in ne zahtevamo nekaj nemogočega!" so odločni organizatorji protesta.

 

 

Foto: Levijatan in Fahrudin Caki Bravo

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.