Neverjetna policijska psička dosega enkratne uspehe

Labradorka Honey, “sodelavka” v enoti obmejnega nadzora na letališču Gatwick, je zagotovo ena najboljših pri svojem poklicu. Ta neverjetna policijska psička je v letošnjem letu svoji ekipi pomagala pri rekordnem zasegu droge, ki jo tihotapci poskušajo prepeljati preko tega angleškega letališča.

 

 

Enota je samo od letošnjega aprila do konca septembra zasegla 4.000 kilogramov droge! V letih 2016 in 2017 pa so zasegli več kot 4.500 kilogramov kokaina, ki bi na črnem trgu dosegel vrednost več kot 500 milijonov evrov. Po poročanju časnika Sunday Mirror, so lanski uspeh tako izboljšali za kar 28 odstotkov.

 

 

Chris Capel, pomočnik vodje obmejnega nadzora, pravi, da tihotapce prepoznajo po posebnih vedenjskih vzorcih. Če pa jih Honey dela še posebno nervozne, pa se zagotovo lotijo podrobnejšega pregleda.

 

Honey, ki je izučena tudi za iskanje “cracka”, heroina in tobaka, je julija letos pomagala najti 15 kilogramov kokaina, ki je bil skrit v dveh ločenih potovalnih kovčkih. Dodaten kilogram in pol pa je našla pri drugem potniku. Spregledala pa ni niti potnika, ki je z Barbadosa s seboj (v škatli z napisom “Rum”) prinesel 8,5 kilogramov kokaina.

 

Njena vodnica, Liz Martinez, je povedala: “Vsakič, ko Honey najde te prepovedane snovi, dobi priboljšek. Kadar se zmoti, pa je okarana. Slednje se ne zgodi prav pogosto.”

 

Theresa May, britanska premierka, je ustanovila to enoto obmejnega nadzora (Border Force) že leta 2012, ko je bila še državna sekretarka, z njo pa je želela združiti celotno obmejno varnost, carino in pregled potnih listov.

 

Oktobrski projekt Srce za tačke prinaša popuste za sterilizacije in kastracije, zbiralno akcijo hrane, humanitarne aktivnosti, nagradne igre in ogromno koristnega branja. Oglej si podrobnosti tukaj.

 

 

 

Foto: Mirrorpix

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.