Nor na lubenico? Nič hudega, a vseeno velja previdnost!Lubenica je vir antioksidantov, kot so vitamin A in C ter likopen, vsebuje pa tudi veliko vode in je zato primerna osvežitev predvsem v poletnih dneh. Če tudi sami radi uživate v tej sočni poslastici, a je iz previdnosti ne delite s svojim štirinožnim prijateljem, ste deloma storili prav. Lubenica psu sicer ne bo škodovala, če bomo upoštevali nekaj osnovnih nasvetov.

Brez dvoma vsebuje veliko zdravih hranil, ki so za človeka enako koristna, kot so koristna za naše pasje spremljevalce. Prav tako vsebuje veliko vlaknin, ki pomagajo pri boljši prebavi, ker pa je sestavljena iz
več kot 92 odstotkov vode, je odlična za hidracijo vašega psa, dobro pa vpliva tudi na njegovo kožo. Previdni bodite pri semenih (peškah), saj zaužitje večje količine lahko povzroči težje prebavne težave (ki lahko v nekaterih primerih zahtevajo celo posredovanje veterinarja).


Če želite lubenico deliti s psom bodite torej pozorni na sledeče:

- Psu ponudite samo "meso" lubenice, semena oz. peške pa odstranite!

- Lubenico razrežite na majhne koščke, obvezno odstranite zeleno lupino (slednja lahko povzroči prebavne težave)!
- Psu ponudite lubenico v majhnih količinah, izogibajte pa se ostalim sladkarijam, ki vsebujejo ta sadež (denimo bonbonom, ki vsebujejo umetna sladila ...).

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.