16.11.2018

Pes rešil skrbnico pred ugrizom klopotače

Spoznajte pogumnega psa, ki je prejel posebno nagrado za pasjega heroja leta. Zlati prinašalec z imenom Todd, je svojo skrbnico 29. junija letos rešil pred ugrizom strupene klopotače!

 

 

Tistega jutra se je v mestu Anthem, v Arizoni, Paula Godwin s svojima pasjima prijateljema odpravila na sprehod. Med sprehodom je (takrat 6 – mesečni) Todd stekel pred svojo skrbnico in jo tako obvaroval pred ugrizom kače, ki je zakrita počivala ob poti, ob tem pa utrpel ugriz v gobček. Paula je odreagirala zelo hitro in nesrečnega junaka v 10 minutah prinesla do veterinarja. Po 12 urah je bil Todd izven nevarnosti.

 

“Ko smo šli na sprehod, je bilo vse v najlepšem redu, a ker je Todd tako radoveden, se je zapodil v kačo, ki je bila v tistem trenutku  čisto ob moji nogi. Hitro sem ga vzela v naročje in tekla do bolnišnice za živali, ki je oddaljena le 10 min. Dobil je protistrup in bil za 12 ur hospitaliziran. Zaposleni v Bolnišnici za živali Anthem so se izjemno dobro odrezali. Bili so profesionalni in vzpodbudni, neverjetno kako zelo so se zavzeli za mojega junaka,” je povedala Paula.

 

Podjetje za izdelavo pasjih piškotov Milk-Bone, je 22. oktobra tako Toddu podelila naslov junaka leta. S prireditvijo želji počastiti pogum, premagovanje težav, močno osebnost in zvestobo psov, ki nam skozi življenje dajejo tako veliko.

 

Paula Godwin pa sedaj zbira denar za pse, katerih skrbniki si, v primeru ugriza kače, protistrupa za svoje ljubljence ne morejo privoščiti. Poleg tega pa tudi ozavešča skrbnike živali, ki se gibljejo po nevarnih območjih. “Ta kača ni dajala popolnoma nobenih znakov, da bi jo lahko opazila. Navadno klopotače zaslišim že od daleč, a tokrat – nič.”

 

Veseli smo, da se je zgodba srečno končala, Toddu pa zagotovo nikoli več v življenju ne bo manjkalo priboljškov.

 

 

Vir in foto: metro.co.uk

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.