10.02.2024

Pet najdražjih pasem psov na svetu

Cene pasemskih psov se razlikujejo glede na številne dejavnike. Razlikujejo se glede na razpoložljivost posamezne pasme, njenim poreklom, vzreje in povpraševanjem.

 

Objavljamo seznam petih pasem psov, ki so med najdražjimi na svetu:

 

Tibetski mastifi sodijo med najdražje pasme psov na svetu. Cena mladiča lahko doseže tudi do več sto tisoč evrov. Zaradi svoje vrednosti na Kitajskem veljajo za pravi statusni simbol. Neki kitajski poslovnež je pred leti kupil mladiča za kar 1,95 milijona ameriških dolarjev. Ti psi so znani po svoji močni in impresivni postavi. So neodvisni, zaščitniški in imajo dolgo ter gosto dlako.

 

Samojedi spadajo med dražje pasme, njihove cene se gibljejo do deset tisoč evrov. Visoke cene dosegajo predvsem mladiči, ki izvirajo iz sibirskih legel, od koder pasma v osnovi tudi prihaja. Pasma se sicer imenuje po tamkajšnjem ljudstvu, ki je samojede uporabljalo za vleko sani in varovanje jelenov. Samojedi so prijazni in igrivi psi z značilno snežno belo dlako. Gre za energične in družabne pse.

 

Faraonski psi so redki in njihova nakupna cena se giblje tudi do več tisoč evrov. Gre za elegantne pse z vitkim telesom ter kratko rdečo dlako. So hitri, igrivi in prijazni psi.

 

Bordojska doga: Cene mladičev bordojske doge se gibljejo do deset tisoč evrov. Bordojska doga je velika in mišičasta pasma z močno glavo. So zvesti in zaupanja vredni psi ter odlični čuvaji. Za to pasmo je značilno, da je večino časa mirna in nežna. Če pa je potrebno gre za zaščitniškega in dominantnega psa.

 

Savojski ovčarji so redka pasma, ki lahko doseže visoke cene, pogosto več tisoč evrov.

Gre za prijazne in inteligentne pse, ki se razumejo z vsemi člani gospodinjstva, vendar ubogajo le tistega, ki je vodja. So vedno pozorni na okolico in se izjemno hitro odzivajo na spremembe v okolju. 

 

Potrebno se je zavedati, da denar, ki ga boste odšteli za nakup mladiča ni edini strošek, povezan s psom. Odgovorna skrb za psa, vključno z veterinarsko oskrbo, hrano, usposabljanjem in drugimi stroški, je lahko tudi precejšnji finančni zalogaj.

 

Uredništvo Pes moj prijatelj

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.