01.05.2022

Pravila oddajanja oglasov

Na portalu Pes moj prijatelj lahko kdorkoli objavi oglas o izgubljenem ali najdenem psu (možne so seveda tudi objave za ostale hišne ljubljence). Oglasi morajo biti napisani v skladu z veljavno zakonodajo in pravilniki, kar je ključni pogoj za objavo na tem portalu. Vsebino oglasa, z obvezno fotografijo se lahko pošlje izključno samo preko elektronske pošte na info@pesmojprijatelj.si. Vsebinsko ustreznost oglasa pred objavo vedno preverijo administratorji in ga lahko po potrebi popravijo, v primeru popolne neustreznosti ali manjkajočih podatkov pa tudi zavrnejo.

 

Hitrost objave oz. potrditve oglasa je odvisna od količine prejetih sporočil, kot tudi od časovne razpoložljivosti administratorjev. Pes moj prijatelj ne jamči, da bodo poslane vsebine objavljene oz. potrjene v kratkem časovnem obdobju, pridružuje pa si tudi pravico, da nepopolne oglase (in tiste, ki so v nasprotju s pravili in veljavno zakonodajo) brez pojasnil zavrne. Uporabnik lahko svoj oglas kadarkoli objavi tudi na zidu strani Pes moj prijatelj na Facebooku, kjer je iz varnostnih razlogov onemogočeno dodajanje fotografij.

Katere objave oglasov na spletnem portalu Pes moj prijatelj niso dovoljene?

Na Pes moj prijatelj ni dovoljeno objavljati oglasov ali povezav do oglasov za prodajo živali (tudi rodovniških ne). Povezave na druge spletne strani oglasnikov (Bolha, Salomon ipd.) niso dovoljene. Prav tako ni dovoljeno objavljanje vsebin oglasov, ki se širijo z verižno pošto in katerih resničnost ter aktualnost vsebine je vprašljiva. Na spletnem portalu Pes moj prijatelj je prepovedano iskanje "ljubčkov" in "ljubic" za parjenje (razloge za tako odločitev najdete v praktično vseh vsebinah, ki jih dnevno objavljamo na našem portalu).

Pri vsakem oddanem oglasu je obvezno navesti vsaj eno kontaktno telefonsko številko, na kateri je uporabnik dosegljiv, prav tako pa tudi ime in priimek avtorja oglasa. Prav tako je pomembno v oddanem oglasu navesti kar se da natančne podatke in čim več informacij, ki bi ostalim pomagali čimbolje razumeti vse okoliščine, v katerih se je izgubila ali našla žival (npr.: točna lokacija, čas, ali ima pes ovratnico, druge posebnosti...). Oddani oglasi morajo biti napisani v pravilni slovenščini, z uporabo ločil, velikih začetnic v začetku stavka ...

 

Redno sledite objavam in komentarjem pod objavo oglasa in sodelujte v pogovorih. Če recimo oddajate leglo mladičev, obveščajte o tem, koliko jih je še na voljo itd. Če v komentarjih avtor oglasa ne sodeluje in se ne odziva na morebitna vprašanja ostalih uporabnikov, bo oglas kaj kmalu pristal v arhivu. Ko oglas ni več aktualen (se je torej pes našel, ste ga oddali …) morate to takoj sporočiti v komentarju pod objavo ali preko elektronske pošte. Vsak oglas se postavi v arhiv po 30 dneh od objave, vendar se lahko na željo avtorja oglasa objava podaljša. V tem primeru mora avtor oglasa to pred iztekom navedenega roka sporočiti v komentarju pod oglasom ali preko elektronske pošte.

 

DODATNO ZA RUBRIKO "ODDAJAJO SE":

 

-  Na Pes moj prijatelj velja, da mora avtor oglasa v primeru oddaje lastniških mladičev vsebini pripisati zagotovilo, da bo poskrbel za to, da do nove brejosti ne bo prišlo (npr.: da bo poskrbel za sterilizacijo). Neodgovornega razmnoževanja mešancev na portalu Pes moj prijatelj namreč ne podpiramo.

- Objavljanje oglasov za takojšnjo oddajo pasjih mladičev pred dopolnjenim osmim tednom oz. za oddajo mačjih mladičev pred dopolnjenim dvanajstim tednom starosti ni dovoljeno. Po veljavni zakonodaji take mladiče pred navedenim rokom ni dovoljeno odvzeti od mame.

- Če oddajate psa ali muco in ne gre za leglo, pripišite razlog, zakaj žival oddajate in čim več podatkov o živali (opis, starost, karakter ...).

  

DODATNO ZA RUBRIKO "IZGUBLJENI" IN "NAJDENI":

 

- Bodite posebej dosledni pri iskanju doma izgubljenim ali najdenim. Poleg objave oglasa na spletnem portalu Pes moj prijatelj, je še veliko drugih točk, na katere morate biti pozorni (npr.: v roku 24 ur od najdbe je potrebno psa predati v pristojno zavetišče, pri veterinarju se lastnika lahko izsledi s pomočjo mikročipa ...). Preberite si torej izčrpna navodila o tem, kaj storiti, če izgubite ali najdete žival. Najdete jih v poglavju "S.O.S. pes" v zgornjem menuju.

 

- V oddanem oglasu poskušajte navesti kar se da natančne podatke in čim več informacij, ki bi ostalim pomagali čimbolje razumeti vse okoliščine, v katerih se je izgubila ali našla žival (npr.: točna lokacija, čas, ali ima pes ovratnico, druge posebnosti ...).

 

PRIPOROČAMO BRANJE:

 

Kaj storiti, če IZGUBITE ali NAJDETE žival?

Pomembni kontakti, ki jih boste potrebovali ob morebitni izgubi vašega kosmatinca

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.