30.08.2023

Prikaz nasprotnih dejstev

Riki Zornada iz Centra za naravno zdravje in nego psov Pasji dvor je zahteval objavo prikaza nasprotnih dejstev v povezavi z navedbami v veterinarskem nasvetu »Moj pes ima slab zadah iz gobčka. Kako mu lahko pomagam?« objavljenim na portalu Pes moj prijatelj, dne 23.8.2023. Objavljamo ga brez uredniških in lektorskih posegov.

 

Sporna vsebina iz vašega članka:

 

CITAT:

Ko pa obloge pričnejo mineralizirati, takrat govorimo o zobnem kamnu. Tega pa ne moremo več odstranjevati sami s ščetkanjem, ampak mora to storiti veterinar. Pri tem je potrebno poudariti, da se ti posegi delajo izključno v splošni anesteziji.

Posegi brez anestezije, kot jih nekateri ponudniki oglašujejo, so v nasprotju s pravili stroke in se smatrajo kot mučenje živali. Nemogoče je opraviti temeljit pregled zob, čiščenje, poliranje ali celo puljenje brez ustrezne anestezije in protibolečinske terapije.

KONEC CITATA.

 

NASPROTNA DEJSTVA:

Za čiščenja pasjih zob brez anestezije je potrebno imeti znanje, ki ga strokovnjakinja nima, sicer bi vedela da so takšni posegi neinvazivni in povsem neboleči, predstavljajo pa tudi najbolj prijazno in varno obravnavo pasjih zob. V ZDA se takšne metode izvajajo že 25 let, v Sloveniji pa imamo največje strokovnjake na tem področju v EU, ki metodo uspešno izvajajo že skoraj desetletje. Izjave o nasprotju s pravili katerekoli stroke in mučenju v tem kontekstu so povsem neresnične, odvračajo ljudi od dokazano učinkovite preventive, ter povzročajo veliko škodo predvsem psom.

 

Riki Zornada

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.