13.10.2019

Prvi pes Velike Britanije je posvojenec iz zavetišča!

Britanskemu prvemu ministru Johnsonu in njegovi partnerici Carrie Symond, se je v njunem domovanju na Downing Street-u pretekli mesec pridružil nov član. 15 tednov star pasji mešanček s terierjem jack russell, ki ga je par posvojil v zavetišču Friends of Animal Wales.

 

Po pisanju Dnevnika, je mešanca zavrgel vzreditelj psov, ker ga zaradi nepravilne čeljusti ni mogel prodati, rešila pa ga je prostovoljka Eileen Jones, ki se ukvarja z rehabilitacijo bolnih in zavrženih živali. S posvojitvijo psička sta Boris in Carrie pokazala podporo kampanji za zakon, ki bo usmerjen proti farmam vzrediteljev psov oziroma proti prodajalcem mladičev, ki živali velikokrat vzrejajo v krutih razmerah. Gre za Lucyjin zakon, ki bo začel veljati aprila prihodnje leto, ime pa je dobil po psici Lucy, ki je zaradi ran poginila tri leta po tem, ko so jo rešili z ene od takšnih farm. Novi zakon, ki ga podpirajo tudi zvezdniki, med drugimi Ricky Gervais in Brian May, bo prepovedal tudi prodajo mladičev, ne da bi jih videli z mamo tam, kjer so bili skoteni.

 

Britanski prvi pes pa je v tem času tudi že dobil ime. Pri izbiri so si pomagali kar s spletno anketo. Predlogov je bilo pričakovano ogromno, ministrski par pa se je odločil za ime Dilyn, kar v valižanskem jeziku pomeni "sledi". Na sprehod ga bodo vodili tudi člani osebja Johnsonove rezidence, ki so se v anketi premierja izrekli za novega prebivalca, preden ga je ta posvojil, na zrak pa ga odpelje tudi premier, in to samo v spodnjicah. Boris Johnson je v intervjuju za Mail on Sunday novinarju zaupal, da Dilyna po vrtu sprehaja v boksaricah.

 

"Pes je v odlični kondiciji. Vstanem ob šestih zjutraj in se sprehodim s psom po vrtu. Gre za režim ohranjanja kondicije v boksaricah," je povedal, razgovoril pa se je tudi o tem, kako je pasjega mladiča moral reševati pred Larryjem. "Je mali pasji vrag, a je nekega dne imel svoj trenutek z mačkom. Dilyn je bil na preprogi, Larry pa je šel nadenj, zato sem Dilyna moral dvigniti." Večje drame glede na povedano skratka ni bilo, a ker gre za premierskega psa, šteje vsaka (rešena) dlaka.

 
Vir in foto: Dnevnik in metro.co.uk

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.