21.10.2018

Rešeni laboratorijski beagle prejel nagrado Anima Hero Awards

Psička Scarlett, ki še vedno trpi zaradi časa preživetega kot laboratorijski pes, sedaj pomaga v boju proti laboratorijskim poskusom na živalih. Kljub njeni težki preteklosti, je sedaj obraz za kampanjo pod okriljem For Life On Earth in podpira TV zvezdnika Rickyja Gervaisa in Petra Egana. Od septembra pa je tudi prejemnica nagrade za najbolj navdihujočo žival leta, ki jo je podarilo združenje Mirror’s Animal Hero Awards.

  

Sama proslava se je odvila v Londonski hiši Grosvenor House, kjer so slavili pogum, predanost in neverjetno vzdržljivost živali in ljudi, ki so veliko pripomogli k boljšemu življenju živali. Prireditve so se udeležila tudi nekatera znana imena, med njimi John Cleese, Virginia McKenna, Simon Cowell, Brian May in drugi.

 

 

Voditeljica Amanda Holden je povedala: “Zgodbe naših zmagovalcev nas navdajajo z upanjem. Naj bo žival, prostovoljec ali pa življenjski spremljevalec, vsi so nam pokazali, kako neverjetna je vez med živalmi in človekom.”

 

Scarlett je bila, s še šestimi drugimi psi, leta 2016 rešena svojega grozljivega življenja, nato pa sta jo lani posvojila Janie in Phil Green.

 

Same podrobnosti nekdanjega krutega življenja pogumne Scarlett niso znane, saj je ob izpustitvi laboratorijske živali nerazkritje podrobnosti o živali standarden pogoj laboratorijev.

 

Čeprav se Scarlett rada igra in je izjemno ljubezniva psička, se v vedenju še vedno kažejo posledice njene žalostne preteklosti. Zelo se boji glasnih zvokov, ne prenese, da se jo pokriva in ima težave s hranjenjem. Njen neverjeten pogum in moč, pa sedaj pomagata osveščati javnost in preprečevati testiranje na živalih, ki je eno najgrozovitejših in nepotrebnih oblik mučenja.

 

Foto: K9 Magazine

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.