22.07.2016

Rešeni Ringo srečen praznoval svoj rojstni dan

Glavna aktivnost Društva Hrtji svet Slovenije, je zagotovo reševanje mučenih in zavrženih psov. Kot pojasnijo večina greyhoundov, ki tekmujejo po svetu, vzrejajo na Irskem. "Nato jih prodajo v različne države, kjer se začne njihova kalvarija in morajo služiti svojim skrbnikom. Nekatere preprodajo kasneje, ko na Irskem več ne dosegajo pričakovanih rezultatov," je žalostna obrazložitev članov. Tudi zgodba greyhounda Ringa Stara je enaka. Rojen je bil na Irskem, nato prodan v Španijo, kjer je tekmoval in po določenem času postal za svojega skrbnika nekoristen. Ringo pa je imel srečo in pojasnijo: "Izognil se je kruti usodi, ki mu jo je namenil njegov skrbnik. Ni tiho `izginil`, vendar je s pomočjo požrtvovalne španske prostovoljke, ki ga je rešila, našel lep dom pri mladi študentki."

 

Danes je srečen in ljubljen greyhound, ki je te dni na moč veselo in predvsem glasno, praznoval svoj rojstni dan. "Želimo si, da bi čim več greyhoundov imelo takšno srečo, tebi Ringo pa ... Vse najboljše!", s čestitko zaključijo živaloljubci in se ji tudi mi v uredništvu pridružujemo.

 

VIDEO praznovanja - KLIKFoto in vir: Društvo HRTJI SVET Slovenije

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.