04.06.2024

Samozavesten in aktiven Ruben išče dom

Ruben je samozavesten in aktiven pes, ki je podoben naši edini avtohtoni pasmi psov, kraševcu.

 

Ob primernem vodniku je vodljiv in učljiv. Zelo je pameten in hitro najde načine, kako prenesti okoli vodnika, ki mu ni kos. V času, odkar je v zavetišču, se je njegova reaktivnost do drugih psov precej zmanjšala, bo pa še potreboval nadaljnjo socializacijo. Reaktiven je lahko tudi do tujih ljudi, še posebno do moških. Tudi na tem področju bo potreboval nadaljnjo socializacijo. Mačke pa ignorira.

Do oskrbnikov je zelo ljubeč in crkljiv. Ne uničuje stvari.

 

Ruben je kastriran, mikročipiran, ima potni list, odpravljene notranje in zunanje parazite ter je cepljen proti kužnim boleznim. Ima pasemske značilnosti ameriškega staffordshirskega terierja in tehta okoli 30 kg.

 

Ruben na novi dom čaka v zavetišču že od januarja 2023. Če mislite, da bi lahko Rubnu ponudili topel dom, so vam za več informacij na voljo preko e-pošte: info@zavetisce-ljubljana.si

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.