22.10.2020

Skoraj 50 veterinarskih ambulant še dober teden z znižanimi cenami sterilizacij!

V okviru dobrodelno-ozaveščevalnega projekta Srce za tačke, ki ga že četrto leto pripravljamo z Lidlom Slovenija, se letos še aktivneje osredotočamo na problematiko brezdomnih živali, s poudarkom na problematiko naraščajočega števila zapuščenih in prostoživečih mačk.Prav je, da vas ponovno spomnimo na dve posebni akciji, ki še do konca meseca potekata na področju Pomurja in Podravja. V organizaciji Društva za zaščito živali Pomurja na lahko skrbniki psov in muc izkoristijo 20 % popust pri ceni storitve sterilizacije in kastracije, in sicer na čisto vseh veterinarskih postajah v Pomurju in v Moškanjcih. Akcija traja do 31. oktobra.

Prav tako do 31. oktobra pa traja tudi akcija
v organizaciji Društva za zaščito živali Maribor. Veterinarske ambulante v Podravju so prav tako znižale cene obeh posegov za 20 odstotkov. Skrbniki živali, ki bodo želeli izkoristiti ugodnost, morajo imeti kuponček, ki ga sicer dobijo pri društvu ali v veterinarskih ambulantah.

Posega sterilizacije in kastracije sta ključnega pomena pri reševanju problematike brezdomnih in zapuščenih živali. Na ta način skrbnik poveča možnosti posvojitve drugim živalim v zavetiščih. Dejstvo je, da za vse živali ni dovolj domov, oskrbo za vsa legla živali, ki jih ljudje zapustijo pa plačujemo občani. Predvsem pa je zelo pomembno vedeti, kot že omenjeno, da sta oba posega bistveno cenejša, v primerjavi s stroški, ki nastanejo ob morebitnem novem leglu! Več o tem smo zapisali na tej povezavi.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.