18.03.2020

Trgovine za živali ostajajo zaprte! Spletni trgovci zagotavljajo varen nakup!

Včeraj smo poročali o zaprtju specializiranih trgovin, ki ponujajo hrano za male živali. Na portalu Pes moj prijatelj smo vam ob tem pripravili popoln vodnik po vseh slovenskih spletnih ponudnikih pasje hrane, ki si ga je v manj kot 24 urah ogledalo skoraj 40.000 Slovencev. Spletni prodajalci so beležili tudi do 10x več naročil, kot sicer. "Zaradi izjemnega povečanja prejetih naročil, prihaja do zamud pri dostavi in nepopolnih paketov naročenega. Nova naročila sprejemamo, ampak le za najnujnejše izdelke, kot je hrana," so včeraj zapisali pri enem od spletnih trgovcev.

Danes se je na enem od pasjih portalov pojavilo obvestilo, da so trgovine za male živali ponovno odprle vrata oz. da imajo dovoljenje za obratovanje, kar ne drži. Poklicali smo več slovenskih trgovcev, kjer so nam povedali, da njihove trgovine ostajajo zaprte. V mariborskem Premium Petu so nam dejali, da sicer čakajo navodilo ministrstva, ki bi naj dovoljenje za obratovanje (morda) izdalo danes popoldan, tako da bi v prihodnjih dneh trgovine (morda) lahko normalno obratovale. "Mi bomo danes še zaprti. Kako bo jutri, ne vemo. Čakamo na navodila države!" nam je povedala zaposlena v Premium Petu. Do tedaj velja: trgovine za male živali ostajajo zaprte - zato ne odhajajte od doma, da bi odšli v trgovino po "vrečo hrane"!

Na strani Vlade je bil danes, 18. 3. 2020 ob 11.00 objavljen posodobljen odlok, v katerem piše: "Specialne trgovine za male živali so do nadaljnjega zaprte. Dovoljena pa je prodaja hrane tudi za male živali v drugih trgovinah, ki so odprte, torej živilske trgovine in trgovine z repromaterialom. Svetujemo vam, da vse kar je mogoče, predvsem pa hrano za male živali naročite preko spleta, saj je dostava blaga preko spleta še vedno dovoljena."

Prepričani smo, da je vsakršna bojazen, da bi na trgu zmanjkalo hrane povsem odveč. Kljub temu svetujemo, da iz varnostnih razlogov do nadaljnjega nujna naročila oddajate pri spletnih trgovcih, ki po večini zagotavljajo varno dostavo.

Po informacijah, ki smo jih pridobili, dostava na dom poteka tako, da pošiljko dostavljalec pusti pred vrati (ali na dvorišču), na ta način pa se izognete medsebojnemu kontaktu.

PASJA PEKARNA HOV HOV - klik za ogled
PASJI.NET - klik za ogled

MR. PET - klik za ogled

PREMIUM PET - klik za ogled

CANIFIT - klik za ogled
SUPER ČOMBE - klik za ogled
PASJA GAJBA - klik za ogled
GALI - klik za ogled
ABC ZOO - klik za ogled

TAFFY & LILLY - klik za ogled
HRANAZAPSE.SI - klik za ogled
ALER - klik za ogled

TRGOVINA ARO - klik za ogled
TRGOVINA BUBA - klik za ogled
PASJAHRANA.NET - klik za ogled
LOWING PAW - klik za ogled
DOGET - klik za ogled
KOSMATINCKI.SI - klik za ogled
MERADOG - klik za ogled
QLZOO - klik za ogled
GDČ, SERIE - klik za ogled
MOJPRINS - klik za ogled
CITYPET - klik za ogled
MIMOVRSTE - klik za ogled
VOMAR - klik za ogled
ZOO CENTER PANDA - klik za ogled
HUSSE - klik za ogled
ŽVERCA - klik za ogled
BRIKETEK.SI - klik za ogled
ZOO SLONČEK - klik za ogled
PETISSIMO - klik za ogled
TRGOVINA ŽIVA - klik za ogled
VETSHOP.SI - klik za ogled
NUPPER - klik za ogled
DOGMANIA - klik za ogled
ZOOHIT.SI - v tem primeru lahko pričakujete zamudo pri dostavi, saj trgovec blaga ne pošilja iz Slovenije!


V kolikor na seznamu manjka kakšen slovenski ponudnik pasje hrane, ki hrano pošilja na dom, nas prosimo o tem obvestite na info@pesmojprijatelj.si.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.