03.10.2018

Tudi najgrši pes na svetu je najlepši!

Zmagovalka na tekmovanju za najgršega psa leta 2018, je devetletna angleška buldoginja. “Neprivlačna” psička imenovana Zsa Zsa, je osvojila naslov na razstavišču Sonoma Marin, Petaluma, Kalifornija. To vsakoletno tekmovanje se je ustanovilo kot parodija na tradicionalna tekmovanja čistokrvnih psov. Na njem tekmujejo raznovrstni psi: nekateri goli, drugi z visečimi jeziki in spet tretji z nenavadnimi očmi.

  

Psi in njihovi skrbniki se sprehodijo po rdeči preprogi, medtem pa jih ocenjuje sodniška komisija. Motivacija za sodelovanje je tudi denarna nagrada – letos je Megan Brainard, skrbnica psičke Zsa Zsa, za zmago njene štirinožne prijateljice prejela 1.500 ameriških dolarjev. Kljub temu, da je viseči jezik skupna značilnost pasme, je omenjena psička še posebej prepoznavna po svojem dolgem jeziku, ki se skoraj dotika tal.

 

 

Čeprav je dogodek nekoliko ironičen, pa letošnja zmagovalka izpostavlja precej širok spekter težav, ki so povezane z vzrejo psov. Angleški buldogi so primer pasme, ki je zaradi parjenja s sorodniki genetsko že tako oslabljena, da se tudi strokovnjaki strinjajo, da ni več možnosti, da se bo njeno stanje kdaj izboljšalo. Ker imajo angleški buldogi na obrazu zelo nagubano kožo, je ta bolj dovzetna za razne kožne bolezni, zaradi ozkih nosnic pa imajo pogosto težave z dihanjem.

 

Lahko se strinjamo, da noben pes ni res grd, ker imajo vsi po vrsti zlato srce. Se pa za nekaterimi nedvomno obrnemo z večjim zanimanjem.

  

Vir in foto: independent.co.uk

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.