22.05.2023

Uporaba pasjega nosu in nos 4 FUN tekmovanje

KD Duplica in Canispoint, v nedeljo 28. maja, organizirata rekreativno pasje tekmovanje v delu z nosom - K9 detektor. Prijavite se lahko tako začetniki, kot tudi že izkušeni vodniki psov vseh pasem in starosti.

 

Delo poteka na 2 deloviščih, kjer mora pes poiskati 2 različna vonja – eterično olje nageljnovih žbic in janeža. Po najdbi mora pes vonj jasno nakazati na način, ki ga vodnik prepozna in javi sodniku z dvigom roke. Vsi vonji so dobro skriti, zato lahko vodnik psa nagradi tudi s hrano. Delo ocenjujeta 2 sodnika, kot pa že ime »4 fun« nakazuje bo vse potekalo v sproščenem, neborbenem duhu.

 

Po končanem tekmovalnem delu sledi še teoretično-praktična delavnica o delu z nosom. Vodniki se bodo lahko naučili več o sami osnovi detekcije in s svojimi psi preizkusili različne načine in vaje, ki bodo pomagale psu do dolgotrajnejšega nakazovanja vonja.

 

Dogodek bo potekal na poligonu v Duplici. Več o pogojih sodelovanja, pravilih in prijavah si oglejte tukaj.

 

Če želite koristno preživeti dan s svojim kosmatincem, pridobiti nova znanja iz področja detekcije, se družiti z ostalimi pasjeljubci, je ta dogodek kot nalašč za vas!

 

Tečaji dela z nosom potekajo tekom leta v Lescah, Duplici ter Kranju in so odličen način za mentalno zaposlitev psa.

 

Vsebina in fotografije: KD Duplica

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.