01.06.2016

V provinci Trsta iz kraške jame rešili beaglico Wendy

Kot poroča tržaški Il Piccolo so v naselju Rupinpiccolo v bližini mesta Trst, tržaški gasilci s pomočjo kolegov iz Opičin, rešili beaglico Wendy, ki je padla v kraško jamo.

 

Po poročanju medijev je reševanje potekalo dobri dve uri. Reševalci so se spustili v ozko luknjo, skozi katero so mimoidoči zaslišali pasji lajež. Prehod za reševanje, je bil širok le 5 metrov, da bi prestrašeno psičko rešili, pa so se morali spustiti do globine 20 metrov.

 

 

K sreči je bila kosmatinka le prestrašena in kljub padcu v dobrem zdravstvenem stanju. Ko so jo jamarji in gasilci potegnili iz jame, so jo predali v objem njenih skrbnikov, ki so jo sicer pogrešali že od 15. maja. Kljub množičnem obveščanju o izginotju psičke, so skoraj izgubili upanje, da bi jo našli živo. K sreči je razplet tokratne nesreče zelo dober in srečen.

Foto: Il Piccolo/Vigili del fuoco

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.