24.04.2016

V spomin: Lexi

Nekateri psi in njihove zgodbe nas še posebej zaznamujejo. Lexi je bil zagotovo eden od njih. Ta preplašena in renčeča "mrcina" nam je na začetku povzročala kar nekaj težav.

 

Hitro smo ugotovili, da se pod to krinko skriva sicer samosvoje, a nežno in ljubeče bitje. Večino svojega življenja je preživel v zavetišču. Z leti se je nekako vdal, ni se več boril za pozornost pri obiskovalcih, verjetno je mislil, saj sem tukaj doma. Pa vendar, prišel je sončen dan in še bolj sončna posvojiteljica in Lexi je odšel domov. Takih zaključkov smo še posebej veseli, njegovo udomitev smo praznovali dvakrat.

 

V zavetišču, na dan njegovega odhoda in v njegovem prekrasnem novem domovanju. Svoj vsakdan je delil s slepo psičko, ki je par mesecev nazaj za vedno zaspala v njegovem naročju. Zadnje mesece je bil, zaradi bolezni in starosti ubogi, a deležen nesebične ljubezni in nege. Iz srca hvala posvojiteljici, ki mu je omogočila, da je jesen svojega življenja preživel v najboljšem domu in da je bila z njim do zadnjega diha.

 

Andrea Bogataj Krivec (foto: Dare Čekeliš)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.