08.10.2017

VIDEO: 181 tekačev je pomagalo kosmatincem brez doma

Na Koseškem bajerju v Ljubljani se je včeraj ob 16. uri zaključil 24-urni dobrodelni dogodek Koraki za tačke. Dogodek je organiziralo športno humanitarno društvo Never Give Up, s podporo Lidla Slovenija in Fundacije naš kuža.

 

foto: Lidl Slovenija

 

"Super je, da smo se zbrali v tolikšnem številu. V enem trenutku je bilo videti, da je tukaj več kužkov, kot nas ljudi. Še bolj super pa je, da smo se tukaj zbrali z istim ciljem. Pomagati tistim kosmatinčkom, ki nimajo varnega doma," je prisotne ob zaključku nagovorila Živa Šivavec iz Lidla.

 

Zaključne besede organizatorjev:

 

 

Kar 181 posameznikov s kužki se je pridružilo teku, prišlo pa je tudi veliko drugih obiskovalcev, ki so lahko spoznali delo društev za zaščito živali in drugih organizacij. Na stojnicah so se predstavili Fundacija Naš kuža, Obalno društvo proti mučenju živali, Društvo za zaščito in pomoč živalim Lajka in društvi Srce za bulle ter Animal Angels. Brezplačne veterinarske nasvete je ponujala Veterinarska ambulanta Noe, dobrodelne storitve pa je izvajal tudi pasji salon Bandito. Lidl Slovenija je prisotne razveselil s prigrizki, seveda pa so se ob priboljških razvajali tudi pasji kosmatinci.

 

Zaključni krog:

 

 

Zbrana hrana in finančna sredstva bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Fundacija Naš kuža. V sklopu dogodka lahko pomagate še naprej, in sicer s poslanim sms sporočilom s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919, pri čemer prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali.

 

Stojnice na dogodku Koraki za tačke:

 

 

 

* Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1 in Telemacha. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.nevergiveup.si.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.